Kompjáratot szeretnének - Évadnyitó Badacsony és Fonyód között

Badacsony - A Helka fedélzetén, illetve a tó két partján számos érdeklődő kísérte figyelemmel a Badacsony és Fonyód közötti hivatalos hajózási évadnyitót szombaton.

Szijártó János

A badacsonyi mólón - a Balaton Helkáról történő megkoszorúzása után - Krisztin N. László polgármester mondott köszöntőt, s fejezte ki reményét a Fonyóddal való további eredményes együttműködésre utalva. 

Mint mondta, közösek az érdekek, és a balatoni hajózás vonatkozásában ez az idéntől fokozottan igaz, ugyanis a Balatoni Hajózási Zrt. immár teljes egészében a kikötővel rendelkező tóparti önkormányzatok tulajdonában van. 

Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy nagy várakozással tekintenek az idei szezon elé, hiszen bizonyítaniuk kell, hogy érdemes volt az önkormányzatoknak harcolni a hajózási társaság feletti irányítási jog megszerzéséért. 

A fonyódi polgármester a két szemközti települést még jobban összekötő kompjárat megindításának lehetőségéről beszélt. 

Hidvégi József
úgy vélte, a beruházás megvalósítása most már elérhető közelségbe került, a két önkormányzat közötti kapcsolat ezzel még szorosabbá válhat, turisztikai, kulturális, gazdasági értelemben is eredményesebb lehet. 

Az ünnepségen a beszédek után a Kinizsi Táncegyüttes adott remek műsort, a tapolcai Bardon Ivett pedig népdalokat énekelt. 



A Balatoni Hajózási Zrt. Fonyód és Badacsony között második balatoni kompjárat beindítását tervezi már évek óta. Az új járat révén az északi part nyugati részéről gyorsabban el lehetne érni az M7-es autópályát, s ezen a fővárost. 

A balatoni utakon főszezonban előforduló dugókat is csökkentené a víziközlekedés.
 
Számítások szerint a Fonyód és Badacsony közti öt és fél kilométernyi szakaszt 18 perc alatt tenné meg a komp. A beruházás becsült költsége megközelíti a négymilliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!