Közel Afrikához - A nagykövet Veszprémbe látogatott

Veszprém - Örülnénk neki, ha Magyarországnak is bemutathatnánk gazdag kulturális örökségünket, ha országunkban is fogadhatnánk magyar művészeket.

Varga Domokos Péter

A Dél-Afrikai Köztársaság magyarországi nagykövete, Takalani Esther Netshitenzhe mondta ezt pénteken a városházán, ahol Veszprém polgármestere fogadta.

Debreczenyi János
bemutatta Veszprémet, kiemelve a város gazdaságát. Munkaerőt a világban mindenütt lehet találni, de tudást nem - hangsúlyozta, érzékeltetve a város gazdasági stratégiájának irányát.

A három hónapja kinevezett nagykövet asszony szólt arról is, a két ország kapcsolatai élénkülnek, rövidesen magyar delegáció utazik a Dél-Afrikai Köztársaságba. Jelenleg elsősorban az oktatás terén alakítottak ki együttműködést, a Szent István egyetemmel oktatók és hallgatók tartanak cserekapcsolatot.
 
A találkozón részt vett a Pannon Egytem rektora is. Prof. dr. Rédey Ákos bemutatta az egyetemet, kihangsúlyozva a termelő üzemekkel való együttműködésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!