Közlekedik a család

Veszprém - Öt család mérte össze tudását az Országos Baleset-megelőzési Bizottság (OBB) által kiírt Közlekedik a család verseny megyei fordulóján a napokban.

Halmos György

Veszprém megyét a Tapolcán élő Noszlopi Tibor és családja képviseli az októberi országos döntőben   tájékoztatott a megyei főkapitányság. A vállalkozó szellemű családoknak B-kategóriás és általános iskola 4. osztályos tesztlapot kellett kitölteniük, utóbbit szülőknek és gyermekeknek külön-külön is, valamint "újra kellett éleszteniük" a Vöröskereszt által biztosított ambu-babát.

A családok összemérték tudásukat egy autós és egy kerékpáros ügyességi pályán, autókereket kellett cserélniük időre, továbbá feltárták, hogy milyen hiányosságok lehetnek egy kerékpáron. Mindezeken kívül intelligencia, elsősegély, műveltségi, és recept tesztet töltöttek ki. A legjobb eredményt a tapolcai Noszlopi család érte el, ők egy kamerát nyertek a sárkányrepülési lehetőség mellett.

Bankó Magda alezredes, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára a verseny szervezője elmondta, hogy a győztes család szoros versenyben mindössze két ponttal előzte meg a veszprémi Gulkai családott, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szintén tapolcai Székely család tagjai állhattak fel. A verseny egyébként komolyan igénybe vette az indulók felkészültségét és erejét, mert reggel kilenckor kezdődött az eredményt pedig kora délután hirdették ki. 
 


Az országos döntő értékes díjaiért október 13-án Zsámbékon 22 család vetélkedik. A versenyt a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő OBB a Magyar Autóklubbal együttműködve hirdette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!