Mérföldkő az autótesztelésben

Veszprém - Mintegy 3,7 millió eurós beruházás eredményeként jött létre a Continental AG új, közép-kelet európai tesztpályája, amelyet kedden adtak át.

Kiss Nikolett

Az ABS, azaz a blokkolásgátló fékrendszerek teljes, az ESC, azaz menetstabilizáló és a TCS kipörgésgátló rendszerek részbeni tesztelésére alkalmas a  Gyulafirátót és Hajmáskér határában megépült pálya, amely egyedülálló a térségben.

Pápai Tamás, a Continental Teves ügyvezető igazgatója az ünnepélyes megnyitón elmondta: a tesztpálya újabb mérföldkő a gyár életében.

Hangsúlyozta: a veszprémi gyár elmúlt 16 évét tekintve mi sem természetesebb, mint hogy a fejlesztési központ után elkészült a tesztpálya is, ám az egy éve tartó gazdasági krízis miatt kész csoda, hogy itt állunk.

Európa-szerte felhasználják majd a jövő innovációs technológiáját, amelyet itt fejlesztenek ki, ebben a valóságos európai fejlesztési centrumban - hangsúlyozta dr. Ralf Cramer.

A Continental AG igazgatósági tagja hozzáttette: 2008-ban kezdeményezték a tesztpálya megépítését, s bár krízis időkben nehéz volt egy ilyen döntést meghozni, de most sem tenne másként.

Debreczenyi János, Veszprém polgármestere a város gazdasági életében kifejtett munkájáért Veszprém város aranyérmét adta Ralf Cramernek. A polgármester köszöntőjében emlékeztetett arra is: egyetlen város sem tud meglenni gazdasági alapok nélkül.

A tesztpálya egyébként 460 méter hosszú, 15 ezer négyzetméternyi aszfaltos burkolat borítja. A normál aszfalton kívül a kátyús út modellezésére kockakövekből kirakott szakaszt, illetve a jeges, csúszós út modellezésére alkalmas pályaszakaszt és tesztdombot is tartalmaz.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!