Mi legyen a Balatonnal? - Bárki elmondhatja véleményét a vízgazdálkodásról

Siófok - Folytatódik az Európai Unió vízkeret irányelve alapján készülő vízgyűjtőgazdálkodási terv társadalmi egyeztetése: bárki elmondhatja véleményét arról, amit a szakemberek terveznek a vizekkel, vízfolyásokkal. Most éppen a Balatonról volt szó.

Németh F. Bernadett

Mégpedig Siófokon. A vízfolyásokkal kapcsolatos társadalmi párbeszédet civil szervezetek segítik. A Balatonról és a Zala vízgyűjtőjéről szóló egyeztetéseket a Nők a Balatonért Egyesület koordinálja. A fórumokon minden, a vízgazdálkodásban érdekelt fél meghívást kap, így a turizmus, a mezőgazdaság, az önkormányzatok, a halászat, a természetvédelem és a civil szféra képviselői.

Hétfőn Siófokon találkoztak az érintettek, hogy megvitassák a Balatonnal kapcsolatos elképzeléseket. Először a vízügyi igazgatóság ismertette a vízgazdálkodási terveket, majd a résztvevők mondhatták el véleményüket. Hogy pontosan mit is terveznek 2027-ig, a vízkeret irányelv alapján vállalt kötelezettségünk - miszerint addigra jó állapotba hozzuk vizeinket - teljesítéséig a Balatonnal, arra később részletesen visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!