Sümegprágai fazekastalálkozó - tizenkilencedszer is

Sümegprága - Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a népművészeti vásárral, kiállítással egybekötött fazekastalálkozót a településen vasárnap.

Szijártó János

A hagyományos és méltán népszerű eseményt immár másodszor tartották a tavalyelőtt megújított sümegprágai sportcentrum parkjában. Sokak számára jó hír volt az is, hogy az idén nem szedtek belépőt , mivel pályázati támogatást nyert az önkormányzat a rendezéshez.
Az fazekastalálkozón Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a fazekasokat, árusokat és a megjelent érdeklődőket. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sümegprágai fazekastalákozó egy kiforrott, széles körben ismert, nívós, hagyományápoló esemény, ami jövőre huszadik születésnapját ünnepelheti. A rendezvényt Csőbör Károly polgármester nyitotta meg. A megnyitó után kulturális műsor kezdődött a nagy rendezvénysátorban. A fazekasok kínálatának megismerése mellett lehetőség nyílt korongozásra, sétakocsikázásra, pónilovaglásra, bográcsozásra, de a legkisebbek örömére volt kézműves játszóház és állatsimogató is. A színpadon a közönség láthatta a sümegi ifjúsági és néptánccsoportot, a helyi Huncut szemek tánccsoportot, az Ajka-Padragkúti Táncegyüttest, a Zagyva Bandát és végül a Szalonna Bandát. Az új helyszínen huszonnégy fazekas szép kínálatát láthatták az érdeklődők.


A szervezők szerint a vasárnapi remek hangulat, az érdeklődés igazolja, hogy a találkozó létjogosultsága ma sem kérdőjelezhető meg. Csőbör Károly polgármester úgy vélte, a tavaly bevezetetett új helyszín több szempontból még előnyösebb is a magántulajdonban lévő korábbinál, hiszen közelebb van, jobb a megközelíthetősége és a korszerű sportcentrum infrastruktúrája is a vendégsereg rendelkezésére áll. Csakúgy, mint a sok szép fazekasportéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!