Hangvezérléssel is megy

2020.05.11. 09:52

Íme, az új Arc – csakis vájtfülűeknek

A gyenge szóvicc a térhatású és moziminőségű hangzást nyújtó Sonos Arc-ot, az új prémium soundbart rejti.

Forrás: Shutterstock

A vezeték nélküli intelligens hifirendszereket gyártó Sonos a minap hozta ki új prémium soundbarját. A Sonos Arc olyan szoftvervezérelt hangtechnikával rendelkezik, amely képes a részletek pontos visszaadására, kiemeli a párbeszédeket, basszusával magával ragadja a hallgatókat, valamint támogatja a Dolby Atmos hangzást.

A többcélú eszköz jól jön az online sorozatok és mozicsatornák, a tévéműsorok nézése során, s olyankor is, ha közvetlenül az internetről streamelünk zenéket, rádióadásokat vagy podcastokat. Az Arc önmagában is 5.0.2-es hangzást nyújt, amelyhez

először felméri környezetét, majd a hátulról érkező hangokat a plafont vagy az oldalsó falakat használva veri vissza a hallgató mögé.

Emellett a Sonostól megszokott módon bővíthető, illetve multiroom-rendszerbe állítható.

Technikai részletek

Egyre több videóstreaming szolgáltatás támogatja a nagy felbontású hangzást, közöttük a Dolby Atmos tartalmakat. A Sonos Arc széles színtéren adja vissza az éles és tiszta hangokat, valamint az impresszív basszust.

Ehhez 11 nagy teljesítményű hangszórót használ, amelyekből 2 felfelé van irányítva a 3D hangzás érdekében.

Arc a tévé alatt

Az Oscar-díjas hangmérnökök segítségével készített eszköz szoftveresen hozzáigazítja aktuális hangprofilját a környezetéhez és az éppen lejátszott tartalomhoz, legyen az sztereó, Dolby Audio 5.1 vagy Dolby Atmos.

A Sonos alkalmazásán keresztül emellett további beállításokra nyílik lehetőség, beleértve a beszédhangok feljavítását vagy az éjjeli hangzást, amely letompítja az akciófilmek hangos robbanásait, és

lehet tévézni akkor is, ha egy családtag már alszik a másik szobában.

A matt fekete és matt fehér színben elérhető soundbar 270 fokban görbülő hangsugárzó rácsot kapott, és nyugodt formatervével, illesztés nélküli burkolatával elegánsan illik a legtöbb szobába. Elhelyezhetjük a tv-készülék alá, vagy külön konzol segítségével a falra rögzíthetjük, majd a tévéhez HDMI eARC vagy ARC csatlakozóval lehet hozzákötni.

A Sonos új generációs S2 szoftverplatformjára épült készüléket vezérelhetjük telefonos alkalmazáson keresztül, egy tv-távirányító vagy Apple AirPlay 2 segítségével, s használhatjuk az itthon hivatalosan még nem elérhető Amazon vagy Google digitális asszisztenseket is. Ára Magyarországon meglehetősem borsos, 319 990 forint lesz.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!