színes csokor programokból

2019.06.05. 19:34

Finom pörköltekkel és sztárfellépőkkel ünnepelték az alsóörsi falunapot

Kilencedik alkalommal tartották meg a település sportcsarnok melletti területén az Alsóörsi színes csokor – Falunk napja elnevezésű rendezvényt, melynek ötletadója Albrecht Sándor volt.

Szendi Péter

Huszonegy csapat főzött pörköltet Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Az idei rendezvényen huszonegy csapat főzött pörköltet a gyönyörű, napsütéses időben. Finom ételek rotyogtak a kondérokban, voltak akik marhából, sertésből, mások vadhúsból készítették a pörköltet. A verseny nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Alsóörs testvértelepülése, a felvidéki Kalász is képviseltette magát, sőt egy német baráti társaság is benevezett. Ráadásul ők nyerték meg a főzőversenyt, megelőzve egy alsóörsi csapatot. A felvidéki Fröccsöntők alakulata pedig elvihette a harmadik helyezettnek járó díjat.

Huszonegy csapat főzött pörköltet Fotó: Szendi Péter

Hebling Zsolt polgármester örömét fejezte ki, hogy a jó időnek és a színvonalas programoknak köszönhetően sokan látogattak ki a falunapra. Számukra azért fontos ez a nap, mert itt rég nem látott barátok, ismerősök találkozhattak egymással. Minden korosztály megtalálta a maga kedvelt rendezvényét. A gyerekek birtokukba vették a játékokat, a felnőttek pedig a színpadi produkcióknak tapsoltak.

Sipos F. Tamás az Exotic együttes egykori frontembere után a Pannon Várszínház művészei operett- és musical dalokat adtak elő, majd jött Sasvári Sándor, aki gyönyörű hangjával hamar belopta magát az emberek szívébe. Az énekes után a Sirály Népdalkör, majd a Sramli Kings lépett fel, az esti órákban B. Tóth László retró diszkós szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában