Új harmonikát kaptak

2019.05.08. 07:00

Hatalmas sikert aratott a hagyományos gannai svábbál

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően új harmonikával gazdagodott a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat, az értékes hangszert a hagyományos helyi svábbálon avatták fel.

Polgár Tibor

A Gannai asszonykórus Schlecht Józseffel és az új harmonikával.

Fotó: Polgár Tibor

A gannai művelődési házban tartott mulatság elején Ábrahám Tiborné, a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a szép számban egybegyűlteket, majd röviden beszámolt az elmúlt időszak tevékenységeiről. Mint mondta, a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatása címen önkormányzatuk 700 ezer forint támogatást kapott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Csoóri Sándor Alapjától.

A Gannai asszonykórus Schlecht Józseffel és az új harmonikával. Fotó: Polgár Tibor

Az elnyert összeget egy négysoros gombos harmonika megvásárlására fordították, amit Schlecht József, a Gannai Asszonykórus harmonikása a mostani svábbálon szólaltatott meg először. A Miniszterelnökség vonatkozó pályázatán nemzetiségi táborra 350 ezer, míg nemzetiségi találkozóra 400 ezer forintot ítéltek meg a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, amely a nemzetiségi önkormányzatok feladatalapú támogatása jogcímen közel 1,7 millió forintban részesült. Emellett a Gannai Asszonykórus új hanglemezének elkészítéséhez 300 ezer forintot nyertek el a Miniszterelnökség Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. egyik kiírásán.

A beszámoló után a helyi óvodások mutatták be tudásukat Pillerné Fódi Ilona irányításával, majd az asszonykórus fellépése következett. – A kiváló hangulatú rendezvényen a gannai hagyományőrző fiatalok fergeteges tánccal örvendeztették meg a nagyérdeműt, a felkészítőjük Gyenes Tamás volt. Végül hajnalig tartó, telt házas batyus bálon szórakozhattak a jelenlévők.

A mulatságon ezúttal is a Tarianer Spitzbuam zenekar húzta a talpalávalót – nyilatkozta a Naplónak Nagy Ottó, Ganna polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában