Gazdaság

2012.02.08. 19:19

Egyensúlyban a városi büdzsé

Balatonfüred - Kiegyensúlyozott költségvetése lehet a városnak az idén is, ami nyugodt gazdálkodásra adhat lehetőséget - fogalmazott dr. Bóka István.

Győrffy Árpád

A múlt évivel azonos struktúrában összeállított, 3,8 milliárd forintos bevételi és kiadási főösszeggel számoló javaslatot első olvasatban tárgyalták az önkormányzati  képviselők. 

Az intézmények összes működési kiadásának 70 százalékát kitevő személyi juttatások tervezésénél csak a kötelező átsorolásokkal, a minimálbér a garantált bérminimum emelkedésének hatásával számoltak, cafeteriára is a csak 2011-es mértékben különítenek el pénzt. Az előző évivel hasonló összegű, 229 millió forint támogatás terveznek társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak, egyéb szervezeteknek és vállalkozásoknak is. Az intézményi és más felújításokra a tavalyi vállalásokkal együtt 120 millió forintot különítenek el. A részben már kötelezettségvállalással terhelt fejlesztési kiadásokra összesen 559 millió forint szerepel a tervben.

 A működési mérleg 444 millió forintos többletet mutat, amit a felhalmozási forráshiány fedezetére csoportosítanak át, így az összesített mérleg egyensúlyt mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!