csopaki nyárbúcsúztató

2018.09.12. 07:00

A Rulett együttes koncertjén táncra perdült mindenki

Gyönyörű idő, finom ételek, színes programok, jó hangulat, több száz ember – ezek jellemezték a nyárbúcsúztató fesztivált a strandon.

Szendi Péter

A gyerek simogathatták, nyakukba vehették a pitont, a boát, többféle siklót

Fotó: Szendi Péter

Tíz órától kezdődött a hagyományos csülkös ételek főzőversenye, melyre idén tizenegy csapat nevezett. A finom ételeket Gál Tamás mesterszakács, Ambrus Tibor polgármester és Beke G. László újságíró kóstolta, majd díjazta. Gál Tamás, a zsűri elnöke elmondta, hogy évről évre jelentős a minőségi javulás az ételek terén, ami azt is jelzi egyben, hogy a készítők egyre jobban odafigyelnek a minőségi alapanyagokra.

A gyerek simogathatták, nyakukba vehették a pitont, a boát, többféle siklót
Fotó: Szendi Péter

Az idei főzőversenyt a Csipetke csapat (Mandulavirág Óvoda) tejfölös-csülkös bablevese nyerte, megelőzve a Polgári Kört, akik erdei gombás csülökpörköltet főztek csopaki módra, a harmadik helyet a Csopaki Református Általános Iskola csapata szerezte meg, ők ízletes csülökpörköltet készítettek. A legszebb kert Csopak 2018 elnevezésű pályázat eredményhirdetésére is sor került, melyet első ízben tartottak meg a rendezvényen. A szakértő zsűri két első helyet ítélt oda, Szekendy Alajosnak és feleségének, valamint László Péternek és nejének. Második helyen végzett Mészáros Ernő és felesége, míg a harmadik helyet Csoó Sándorné szerezte meg.

A gyerekek örömére műsort adott Ribizli bohóc, aki több családnak is nagy derűt szerzett, bevonta őket a játékos programokba. A Nők a Balatonért Egyesület csopaki csoportja a Balatonhoz köthető gyerekprogramokat állított össze, míg a Mandulavirág Óvoda dolgozói kívánságtutajokat készítettek nádból. A Hullámtörők Taek-won-do látványos bemutatója után a Füzesgyarmati Hagyományőrző Népdalkör lépett fel, mindkét előadás hatalmas sikert aratott. Közben a gyerek és a felnőttek simogathatták, nyakukba vehették a pitont, a boát, többféle siklót. Voltak, akik most először vettek részt hüllőbemutatón, így egy kicsit félve közelítették meg az állatokat.

Már sokan várták a győri Well Brass fúvószenekart, akik örökzöld slágereket adtak elő, igazi örömzenét hallhatott a publikum. Őket követte az idén Gizella-díjjal kitüntetett Rulett együttes, akik fergeteges koncertet adtak, még a székeket is hátra kellett tolni, olyan sokan táncoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában