Nagyon jó az idei év krumplitermése

2018.10.03. 07:00

A burgonyát ünnepelték Nyárádon

Változatos programokkal és jóízű ételekkel várták az érdeklődőket az idei nyárádi krumplifesztiválra, amelyet immár nyolcadik alkalommal szervezett meg a helyi önkormányzat.

Polgár Tibor

A nyolcadik nyárádi krumplifesztiválon természetesen cicegét is készítettek. Balra Pajak Károly

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A program burgonyából készült ételek főzőversenyével kezdődött. A gasztronómiai megmérettetésen tíz csapat vett részt, melyek tagjai egyebek mellett többféle paprikás krumplit is készítettek, de lehetett kóstolni például kakaspörköltet krumplikörettel, illetve sült halat hasábburgonyával.

A nyolcadik nyárádi krumplifesztiválon természetesen cicegét is készítettek. Balra Pajak Károly Fotó: Polgár Tibor/Napló

A délután folyamán fellépet a helyi Szín-Pad-On színjátszó csoport, a Nyárádi dalárda, a gecsei Dallamvarázs énekkar, a Nyárádi néptánccsoport, a pápai ÉDÁSZ zenekar, továbbá énekelt Tóth Tünde, zenélt Szórádi Árpád, a mulatságot pedig bál zárta a Potyautasok együttessel. Emellett Dani Tamás csillagász előadást és bemutatót tartott az érdeklődőknek.

Pajak Károlytól, Nyárád polgármesterétől megtudtuk, az önkormányzatuk idei krumplitermése nagyon jó, körülbelül 60-70 mázsa burgonyájuk lett. Ennek nagy részét felhasználják a falu konyháján és a helyi rendezvényeken, a többit pedig értékesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában