Karácsonyi hangulatban

2018.11.30. 11:30

A virágkötők már javában készülnek az ünnepekre

Idén a pasztellszínek és a retró, így az üveggömb, a diótörő és a hintaló is visszaköszön majd a karácsonyi dekorációban – tudtuk meg Egyházi Katalin pápai virág-, ajándék- és kellékboltvezetőtől.

Polgár Bettina

Egyházi Katalin szerint a hidegebb időjárás beköszönte is érezhetően lendít a keresleten, a mínuszokkal egyre többen érzik szükségét, hogy elkezdjék beszerezni az ünnepi dekorációt karácsonyra

Fotó: Polgár Bettina/Napló

– November első hetétől már fellelhető a karácsonyi kínálat a virágboltokban, amire elég korán mutatkozik is igény, hiszen vannak, akik szeretnek minél előbb szétnézni, amikor még nagyon bő az árukészlet – mondta el Egyházi Katalin. Hozzátette, a hidegebb időjárás beköszönte is érezhetően lendít a keresleten, a mínuszokkal egyre többen érzik szükségét, hogy elkezdjék beszerezni az ünnepi dekorációt.

Egyházi Katalin kiemelte, az adventi koszorúk tekintetében mindenképpen a pasztellszínek népszerűek Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Az adventi koszorúk tekintetében mindenképpen a pasztellszínek népszerűek: a púderes rózsaszín, az ekrü, illetve az apró kristályos-csillámos variációk. Kedvelt a figurás formagyertya is, például a maci, a pingvin, a bagoly, a törpe és a karácsonyfa népszerű közöttük. Ezeket főleg a fiatalok keresik. A koszorúalapokból is rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a klasszikus kerektől kezdve a szögletes és a dobozos megoldásokig. Aki pedig szívesen választana valami újdonságot, olyan adventi „koszorút” is kérhet, aminek fiók, farönk vagy papírdoboz adja az alapját – tette hozzá a virágkötő.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Mint mondta, az adventi koszorúk népszerű díszítőeleme a fenyő. – Mi a Nobilis fenyőt használjuk, ez az egyik legtartósabb fajta, ami illatos, és ha megszárad, akkor sem hullik le a tűlevele. A fenyődíszeket mindig az advent előtti utolsó héten szoktuk csak elkészíteni – magyarázta a pápai boltvezető. Egyházi Katalin hozzáfűzte, igyekeznek minden stílusnak és korosztálynak megfelelni a moderntől a klasszikusig. Tehát amellett, hogy idén kifejezetten divat a pasztellszín, számolnak azzal is, hogy a „hagyományos” piros, zöld és barna színvilágú koszorúkra ugyanúgy megmutatkozik majd a vásárlói igény. – Az idősebb korosztály általában a megszokott, kör alakú koszorúkhoz ragaszkodik, és vannak, akik még kérik a három lila és az egy rózsaszín gyertyát, de a többség már nyitott az újdonságokra – emelte ki.

Mint mondta, egyre többen vannak, akik szívesen barkácsolnak otthon, így elsősorban az adventi koszorú elkészítéséhez szükséges alapanyagokért, na meg tanácsokért térnek be a virágboltba. Szívesen segítenek a vevőknek például abban, hogy nagyjából menynyi és milyen díszítőelemre lehet szükségük az otthoni kreatív időtöltés során. Egyházi Katalin hozzátette, főként a gyermekes családok körében nagy divat, hogy közösen készítik el az adventi koszorút és az ünnepi díszeket, ami egy jó közös program is egyben. A pápai virág-, ajándék- és kellékbolt vezetője rámutatott, az adventi koszorúk mellé szívesen visznek tőlük ajtódíszt is. Ezek készülhetnek vesszőből, faágból vagy fenyőből, kerámiafigurákkal és szalaggal díszítve. Ugyanígy népszerűek még a kaspóban elhelyezett gyertyás díszek, amik kisebb helyen is elférnek.

Egyházi Katalin szerint a hidegebb időjárás beköszönte is érezhetően lendít a keresleten, a mínuszokkal egyre többen érzik szükségét, hogy elkezdjék beszerezni az ünnepi dekorációt karácsonyra Fotó: Polgár Bettina/Napló

Egyházi Katalintól megtudtuk, többen szívesen választanak cserepes növényt, ebben az időszakban kifejezetten kedvelt a karácsonyi kaktusz és a mikulásvirág. A vásárlással azonban a többség vár december elejéig.

– A karácsonyfadíszek esetében idén nagy divat a retró. Kedvelt díszítőelem a diótörő, a maci, a fenyőfás kisautó. Emellett kifejezetten keresettek az üveggömbök, hiszen nagyon sok helyen csak műanyagot lehet kapni. Éppen ezért különböző színű és méretű üveggömbökkel készültünk az ünnepre – hangsúlyozta a boltvezető.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Egyházi Katalin hozzátette, a tapasztalatok szerint ilyenkor a vevők nagy része még csak felméri a karácsonyi kínálatot és az árakat, a vásárlást pedig december utolsó három hetére koncentrálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában