Kitett magáért a szülői munkaközösség

2019.12.07. 15:30

Terülj-terülj asztalkák a pápai Erkel iskola adventi forgatagában

Ezúttal is nagy sikerrel, magas részvétellel és gazdag kínálattal tartotta meg szokásos adventi vásárát az Erkel Ferenc Általános Iskola.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola ötéves hagyománya az adventi ajándék- és süteményvásár, amit idén is nagy részvétellel rendeztek meg hétfőn az iskola aulájában. Heizer Zoltánné igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd a 3. z osztály adott karácsonyi műsort Iványi Noémi és Csákvári Regina tanítók felkészítésében.

Szülők és diákok forgolódtak a Erkel iskola adventi ajándékvásárában. Középen Badics Ildikó tanító Fotó: Laskovics Márió/Napló

Badics Ildikó tanító a készülődés kapcsán megosztotta, a szülői munkaközösség szervezésében heti egyszer gyűltek össze a megelőző hetekben, kiötölték az ajándéktárgyakat, majd az iskola számlájára megvásárolták a hozzávalókat. Mint mondta, régebben a nagyobb, jó kézügyességű diákok is besegítettek az alkotásba, mostanság inkább a szülők kézműveskednek, otthon vagy együtt az iskolában. Végeredményben valamennyi osztály készített ajándéktárgyakat, úgymint koszorúkat, mécsestartókat, karácsonyfadíszeket, egyéb dekorációkat, amiket a felső tagozatosok osztályfőnökeikkel együtt árultak a vásárban.

Egyesek helyben fogyasztották el a finomságokat Fotó: Laskovics Márió/Napló

Míg az aulában felállított standok az elkészített ünnepi portékától, addig az ebédlőben szemnek-szájnak kívánatos süteményektől roskadoztak az asztalok, s ezek is elsősorban a szülők érdemeit dicsérték. A gazdag kínálatban szerepeltek országtorták – például szatmári szilvatorta, kecskeméti barackos kölestorta, madártej torta, pándi meggytorta, szilvagombóc torta és szabolcsi almás máktorta –, melyeket évfolyamonként készítettek el, valamint sós és édes sütik egyaránt. Emellett forró teát és zsíros kenyeret szintén kínáltak. Mindezeket helyben vagy otthon fogyaszthatták el a résztvevők. Továbbá karácsonyi zene emelte az adventi forgatag hangulatát. Az iskola mind az ajándéktárgyak, mind a sütemények eladásából befolyt összeget a diákok programjaira, tanulmányi jutalmazásokra, kirándulásokra fordítja, tudtuk meg.

Az ebédlőben országtortákat, valamint sós és édes süteményeket kínáltak Fotó: Laskovics Márió/Napló

Iványi Noémi tanító kiemelte, a megvalósítás igazi csapatmunka volt, ami a közösség erejét mutatja. A dolgozók példás együttműködése mellett külön köszönet illeti a szülőket, hozzátartozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában