A Dunántúl legtávolabbi pontjáról is érkeztek

2020.08.27. 07:00

Főzőversenyt rendeztek a Balatoni horgászok napján

Harmadik alkalommal rendezték meg a Balatoni horgászok napját Révfülöpön, amelyen a korábbi évekhez képest háromszor annyi, több mint hatszázezer forint adomány gyűlt össze a helyi iskola klubhelyisége kialakítására és az aula játéktára bővítésére.

Tóth B. Zsuzsa

A főzőverseny két kategóriájának első helyezett csapatainak képviselői: Slemmer József Bubu és Szépligeti Ferenc a kiérdemelt serlegekkel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Balatoni horgászok napját első ízben Tihany, majd Balatonkenese rendezte meg, idén Révfülöp önkormányzata, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége és a helyi Magyar Tenger Horgászegyesület szervezte az eseményt, amelyre a Dunántúl legtávolabbi pontjáról is érkeztek megméretésre vágyók. Az események sorát a bemutató profi horgászversennyel nyitották az Európa sétány mellett, majd 23 csapat nevezett több mint harmincféle harapnivalóval a halételkészítő versenyre a vitorláskikötőnél. A hangulatért Szőke András Karinthy-gyűrűs művész felelt, aki még a halászléfőzéshez is adott remek tippeket a tőle megszokott humoros stílusában.

A nagy hőség ellenére rengeteg érdeklődő kóstolta a finomabbnál finomabb halételeket, a zsűritagok között pedig kemény vita alakult ki, hiszen nagyon sok étel kiemelkedően jó volt és csak hajszálnyival maradt le a dobogóról.

A halászlevek között a legjobbat a nagykanizsai Zrínyi Horgászegyesület tagjai főzték, második helyezett a Tihanyi Horgászegyesület csapata lett, harmadik helyet érdemelt ki a Révfülöpi Fürdőegyesület Egyél egy jót csapata. Az egyéb halétel kategóriában az első helyet szerezte meg a Magyar Tenger Horgászegyesületből a Révfülöpi pedagógusok csapata, második lett a tihanyi Horgászegyesület gárdája, harmadik pedig a Magyar Tenger Horgászegyesület Fakanál zsonglőrök csapata.

A főzőverseny két kategóriájának első helyezett csapatainak képviselői: Slemmer József Bubu és Szépligeti Ferenc a kiérdemelt serlegekkel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az étkezési jegyekből és a tombolabevételekből hatszázezer forint gyűlt össze a helyi iskola javára, az összegből az intézmény közösségi tereit szebbé varázsolják.

A Balatoni horgászok napja tombolasorsolással, Szőke András stand-up műsorával folytatódott, majd a Dollár Boys Band adott fergeteges nyáresti partit a 60-as és 70-es évek legismertebb hazai és külföldi slágereiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában