Néhány óra leforgása alatt hiánycikk lett Veszprém megyében az FFP2-es maszk

Mint ismert a kormány március 8-tól március 22-ig újabb szigorításokat vezet be, az egyik döntés például az, hogy mindenütt kötelező lesz a szájmaszk viselése. Az interneten még a kormányinfó előtt elterjedt, hogy zárt terekben szlovák és osztrák mintára kizárólag az FFP2-es maszkot fogadják majd el.

veol.hu

Forrás: pixabay.com

Szokás mondani, hogy nem érdemes mindent elhinni, amit az interneten olvasunk, különösen addig, amíg az hivatalos forrásból nem lett megerősítve, ám nagyon úgy néz ki, hogy országszerte begyűjtötték a gyógyászati segédeszköz üzletekből és gyógyszertárakból a még hátralévő készleteket. Vajon Veszprém megyében is hasonló a helyzet?

Miért is jobb az FFP2-es maszk, mint az átlagos textil vagy orvosi maszk?

Előbbi aeroszol-szűrési hatékonysága legalább 95 százalékos. A világhálón elérhető szakirodalom szerint ennek anyaga szintetikus, melyekből három réteget hoznak létre. A maszk különböző vastagságokban érhető el, az egyes rétegek közé szűrőrétegeket tesznek.

Telefont ragadtunk és felkerestük a megye több városának ügyeletes patikáit, hogy a készletek felől érdeklődjünk.

A veszprémi Patika Plus Gyógyszertárban csütörtök 11 óra körül fogyott el az összes FFP2-es maszk, ezért újabb készleteket rendeltek. Remélik, hogy a napokban érkezik utánpótlás.

A plázában található Csillag Patikák Pláza Patikában szintén elfogytak a mai nap folyamán az FFP2 maszkok, a jövő hétre várják az utánpótlást.

A tapolcai Centrum Pharmacyban ugyanez a helyzet, valószínűleg a holnapi napon kapnak újabb szállítmányt. Folyamatos a rendelés, mindenki a maszkokat keresi.

A Tésidombi Patika Várpalota munkatársa elmondta, hogy náluk még van FFP2 maszk és továbbiakat is rendeltek. Sokan keresték a nap folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában