A gyerekeké volt az egész arborétum (videó)

A badacsonytomaji Folly Arborétum és Borászat gyermeknapi programjai sok családot vonzottak a fenyőritkaságok panorámás kertjébe.

Tóth B. Zsuzsa

A szervezők a családok minden korosztályát meglepetésekkel várták a hétvégén. Az ünnepelt legkisebbek kreatív gyermekfoglalkozásokon vehettek részt, a gyűjteményes kert virágaiból karkötőt készíthettek, a gyereknapi kézműveskedés keretében illusztrálhatták a Folly meséjét és origamiztak.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A növényritkaságok iránt érdeklődők interaktív kerti séta keretében játékos formában fedezhették fel a 116 éves arborétum kincseit. Mindemellett a hatalmas kert minden évszakban népszerű fajátékai keresték a gyerekek kedvét, nagy sikerrel.

Közben a felnőttek megkóstolhatták a Boróka vöröst, a tradicionálisan fehérboros Folly első vörösborát. A merlot és a cabernet sauvignon szőlőfajták keverékéből készített, gyümölcsös, málnás-meggyes, enyhén fűszeres, kakaós-kávés összetett ízvilágú borkülönlegesség most debütált a nagy nyilvánosság előtt.

A családok örömmel vették birtokukba a kert minden pontját, a kilátótól a pihenőszigeteken át a sétautakig, a kellemes időjárás kedvezett a szabadban töltött időnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában