A gyepesiek nyertek mindkét csoportban a nyugdíjasok túrabajnokságán

Négy megye 28 csapatának részvételével tartották meg a nyugdíjasok dunántúli túrabajnokságát a múlt hét közepén Ajka Csingervölgy városrészében, a Molnár Gábor park­erdőben.

Tisler Anna

Gyülekező a rajt előtt. A célban a nyugdíjasok egy totót töltöttek ki

Forrás: Györkös József

A bajnokságot minden évben más településen tartják, az elsőnek tizenhét évvel ezelőtt szintén Ajka adott otthont. A nyugdíjasklubok és idősek Életet az éveknek országos, megyei és ajkai szervezete által meghirdetett versenyre Veszprém, Zala, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeztek resztvevők. Veszprém megyéből Ajka, Veszprém és Balatonfűz­fő nyugdíjasklubjai képviseltették magukat. A versenyen a három kilométeres távot, valamint egy tíz ellenőrző pontból álló labirintuspályát kell teljesíteniük az ötfős csapatoknak. A szintidő három óra volt. A célban egy 25 kérdésből álló totót töltöttek ki időre, amelynek témája Ajka bányászata.

Az eredményt 70 év alatti és 70 év feletti kategóriában hirdették ki. A fiatalabbaknál 18 csapat indult, győztek az ajkai Gyepesi lányok, a második helyezést az ajkai önkormányzati nyugdíjasklub tagjai szerezték meg, a balatonfűzfői Balaton Nyugdíjas Klub tagjai harmadikként zárták a versenyt. A 70 év felettieknél 11 csapat között dőlt el a sorrend. Győztek az ajkai Gyepesi öregfiúk, őket követte az ajkai Pacsirta csoport, a Bánki Donát Természetbarát Egyesület öt tagja, valamint a veszprémi Dózsaváros klubja.

Gyülekező a rajt előtt. A célban a nyugdíjasok egy totót töltöttek ki
Fotó: Györkös József

A túrabajnokság felmenő rendszerű, a pandémia miatt az idén az országos fordulót nem szervezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában