Új hídon kelhetünk át a Cuha-patakon

Gondosan rendben tartják, szükség szerint megújítják Zircen a ciszterci arborétumot. Hangulatos táj, rendben tartott sétautak várják az angolkertben a látogatókat, tájékoztatta lapunkat Vasi Kata látogatóközpont-vezető.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Tavasszal, nyár elején kivágattuk az elöregedett, valamint az időjárás viszontagságai miatt a látogatók biztonságát veszélyeztető fákat. Ugyancsak veszélyessé vált a park legidősebb faegyedéhez, a több mint négyszáz éves kocsányos tölgyhöz a Cuha-patakon át vezető út tölgyfa hídja, mely az 1980-as évek elején készült. A közelmúltban kicseréltettük az egész hídszerkezetet, mely most vörösfenyőből készült, erős felületkezeléssel. Apátsági dolgozók ezzel egyidejűleg megerősítették a partfalat, melyre ugyancsak ráfért a felújítás – számolt be a munkálatokról Vasi Kata.

Új híd készült a közel negyvenéves, veszélyessé vált helyett Fotó: Müller Anikó Hanga

Sok év után elkészült a tóparti szolgálati kisház csatornabekötése. Tervezik a kisarborétumban álló Szent Bernát-szobor áthelyezését egy kis tisztásra, amolyan elmélkedős, elcsendesedős pihenőhelyet teremtve általa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában