Ifjú táborlakók ismerkedtek a veszprémi gépmadarakkal

A Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárában pihenő felújítás alatt álló Mi-24-es harcihelikopternél tettek látogatást, két csoportban is a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola kézműves táborának ifjai.

Juhász-Léhi István

20210622, Veszprém, A Deák Ferenc Általános Iskola kézműves táborának fiataljai látogatták meg a Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárában hagyományőrzők által felújítás alatt álló Mi-24D harcihelikoptert. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A hagyományőrzők által felújítás alatt álló helikopternél a diákok megismerkedhettek a Mi-24-es harcihelikopter típussal, mely jelenleg is rendszerben van megfelelő nagyjavítást követően a Magyar Honvédségben. Ezzel összefüggésben a felújítók Balogh Ákos és Nagy Miklós a gyerekek számára is érthető formában ismertették meg a kicsiket a helikoptertípus Veszprémhez, a szentkirályszabadjai egykori katonai repülőtérhez való kötődését, és jelenlegi szerepét a Magyar Honvédségben.

A látogatást különböző hatástalanított fegyverzeti eszközök, gépkarabély, helikopter fedélzeti géppuska, a helikopter fegyverzetéhez tartozó hatástalanított nemirányított rakéta, pilóta és katonai felszerelések tették még élvezetesebbé, melyeket ki és felpróbálhattak a gyerekek, amellett, hogy megtekinthették a pilóta és fegyverzeti operátor fülkéjét, valamint a deszant-teret is.

 

„Az ilyen és ehhez hasonló ingyenes rendezvényekkel, melyhez a múzeum biztosít helyet számunkra nem titkolt célunk a honvédség és civil társadalom közötti kapcsolat erősítése, a magyar katonai helikopteres repülés népszerűsítése, a helyi katonai történelmi emlékek felelevenítése és életben tartása, valamint már fiatal korban felkelteni az érdeklődést a repülés és a katonai pálya iránt” – mondta el a NAPLÓ érdeklődésére Balogh Ákos hagyományőrző, aki örömmel osztotta meg velünk azt is, hogy továbbra is pezsgő az érdeklődés, a napokban újabb diákcsoportokat várnak a helikopterhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában