1Úton zarándoknap: idén a megszokottnál kevesebb szakasz valósul meg megyénkben

Idén a férfiak családban betöltött szerepének megerősödéséért kelnek útra gyalog, kerékpár és egyéb módon az emberek a Mária Út Egyesület rendhagyóan kétnapos 1Úton Nemzetközi Zarándoknapján.

Laskovics Márió

20200815 Tihany Apáti templom. 1Úton bicilklis zarándoklat. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

Az elmúlt hónapok zarándoklatok tervezésével teltek a Mária Út életében. Az egyesület és az önkéntesek szolgálata mögött komoly szándék állt, mégpedig hogy megmutassák a zarándoklásban rejlő ajándékokat, lehetőséget biztosítsanak minden érdeklődőnek, hogy elindulhasson saját útján és a Szent József-évhez csatlakozva tegyenek valamit a férfiak családban betöltött szerepének megerősödéséért.

Az idei 1Úton Nemzetközi Zarándokhétvége a család felelős férfi tagjaiért szerveződik augusztus 14-15-én, szombaton és vasárnap. Hív mindenkit, aki egy napot áldozna az apákért, nagyapákért, dédpapákért, nevelő apákért, nagybácsikért, fiú testvérekért, vagy a család bármely olyan férfi tagjáért, akik szeretettel viseltetnek családjuk iránt. A hazai, felvidéki, délvidéki, ausztriai és erdélyi zarándoklatok minden érdeklődőt várnak. Lesznek bababarát szakaszok és olyanok, amelyek csodás tájakon erősebb fizikai kihívással vezetik a zarándokokat az úton.

A sok zarándoklat igazi jelképe lehet az elmúlt időszakot követő újrakezdésnek. Mint egy szekér kerekének küllői, közelítenek a napot záró szentmise helyszínei, a „csapágy” felé, úgy közelítenek a zarándokok egymás és Isten felé.

A Veszprém-Tihany kerékpáros szakaszt ismét megrendezik Vásárhelyi Dániel vezetésével Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

Az 1Úton zarándoknap(ok) valódi közösségteremtő rendezvény, hiszen aki nem tud részt venni, az imaszándékot küldhet. Akik valamilyen egészségügyi probléma miatt nem tudnak részt venni, rádión és a közösségi médián is becsatlakozhatnak, hiszen a Mária Rádió e két napon többször jelentkezik élőben az egyes szakaszok történéseivel.

Veszprém megyében több gyalogos zarándoklat indul szombaton: Bakonybélbe, a Szent Mauríciusz Monostorban tartandó 18 órai szentmisére Veszprémből Szabó Tamás elnök vezetésével 14-én, szombaton 7 órakor indulnak a Szent László-templomtól, illetve Nagytevelről és Zircről szintén indul csoport. Megtartják a Balatonfüred-Tihany-Balatonfüred és a Zirc-Csatka, valamint a Veszprém-Tihany kerékpáros szakaszt (találkozás 8 órakor a Ranolder téren a Szent Anna-kápolnánál vagy 10-kor Balatonalmádiban a Szent Imre-templomnál). Újként debütál a Kisvásárhely-Sümeg-Tapolca zarándoklat. A Pápára érkező zarándoklatok idén elmaradnak. Részletes program az egyesület honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában