Megemlékeztek a múltról, megörökítették a jelent a jövőnek

A német nemzetiségi hagyományok ápolása is szerepet kapott Kislőd július utolsó napján tartott ünnepén.

Tisler Anna

Kislődi falunap

Fotó: Gyarmati László

A falunapról a sport, a finom ételek és a pálinka sem hiányzott.

Már a reggel sem olyan volt, mint a megszokott. Oszi bácsi és Varga László harmonikával járta végig Kislőd utcáit, játszotta az ébresztőt. A zenészeket a szentgáli Herceggyöpi Lovas Egyesület hintója kísérte.

Fotó: Gyarmati László

Aki sietett, még odaért a sportpályára az exatlonverseny kezdetére, ahol a község exatlonbajnoka címért folyt a versengés.

Megérkeztek a budapesti Gyilkos Lódarazsak Sportegyesület kerékpárosai, akik bemutatót is tartottak. Közben elkezdett esni az eső, így a vendégek a sátorba mentek, ahol kényelmesen elfért mindenki.

Fotó: Gyarmati László

Bódis Zoltán polgármester köszöntőjét a helyi német nemzetiségi nyelvoktató iskola diákjainak a tánca követte, amelyet Vidáné Varga Krisztina tanár tanított be, majd a városlődi Pergő Rozmaring Tánccsoport tagjai adták elő műsorukat. A kislődi fiatalokból álló Löder Buam zenekar műsora nagy tapsot kapott.

A múltról, jelenről és jövőről sem feledkeztek meg. Barna János retró képeket vetített, a falunapi eseményeket három fiatal fotós, Vágvölgyi Attila, Németh Krisztián és Tiborcz Erik örökítette meg a jövőnek. A helyi alkotók munkáiból az iskolában nyílt kiállítás, ahol bemutatkoztak a foltvarrók, valamint Marótiné Farkas Klári fafaragó népi iparművész.

Fotó: Gyarmati László

A falunap résztvevőit köszöntötte Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki kijelentette, hogy az elmúlt másfél év nehéz, pandémiás helyzetében is kiválóan helytálltak a kislődiek, fejlődött a község. A falunap legyen annak az ünnepe, hogy újra együtt lehetnek.

A polgármester megköszönte a községnek nyújtott támogatást, amelynek köszönhetően megújult a Petőfi és a Bajcsy-Zsilinszky utca.

A programot hajnalig tartó bál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában