Vegyes érzelmekkel kezdik meg az iskolát

Noha sok még a bizonytalanság az őszi tanévvel és a vírushelyzet alakulásával kapcsolatban, a gyermekeknek már hiányoznak a programok, a tanulás, a közösség – mutatott rá Mayer Zseraldina, aki két általános iskolás gyermek édesanyja.

Polgár Bettina

Mayer Zseraldina (középen) lányaival, Korinával (balra) és Amirával (jobbra) Fotó: Polgár Bettina/Napló

Mayer Zseraldina egyik gyermeke, Korina most kezdi a 6. osztályt, másik gyermeke, Amira pedig 8. osztályos lesz. A pápai édesanya elmondta, lányai hamar megszokták a digitális oktatást, de persze teljesen más, amikor személyes kontaktus van a tanárokkal, az osztálytársakkal.

Kifejtette, bele kellett rázódni az online oktatásba, több különböző felülettel, programmal kellett megismerkedni, ugyanakkor mindezek kedvező hozadéka volt, hogy gyarapodott a gyermekek informatikai tudása.

– Ennek ellenére szerencsére nem lettek telefon- és számítógépfüggők a lányaink, leginkább csak tanulásra használják az okoseszközöket. A szabadidejüket szeretik hasznosan eltölteni, sütnek-főznek, ehhez szoktak recepteket keresni az interneten – jegyezte meg az édesanya.

Mayer Zseraldina (középen) lányaival, Korinával (balra) és Amirával (jobbra)
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Mint mondta, igyekeztek naprakészek maradni a tananyaggal, és ez a szülőktől is sok odafigyelést igényelt, meg kellett osztani a feladatokat.

– Az, hogy a tanévet az iskolákban kezdhetik meg a gyermekek, bizonyos szempontból megkönnyebbülést jelent, ugyanakkor mindenkiben van félelem a vírussal kapcsolatban. Mi beoltattuk magunkat, és úgy döntöttük, a gyermekünknek is megadjuk az esélyt, hogy védve legyen. Amira 14 éves lesz, és nyáron megkapta a második oltást is – magyarázta Mayer Zseraldina.

Hozzáfűzte, mivel idősebb lányuk most kezdi a 8. osztályt, a továbbtanulás kapcsán több feladat is vár rájuk a tanévben, a felvételire fókuszálnak, emellett tervben van a nyelvvizsga megszerzése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában