Halnapok Alsóörsön: őrzik a hagyományokat, tisztelegnek elődeik előtt

Azok előtt tisztelgünk, akik évszázadokon át a balatoni halászatból, horgászatból éltek, és így tartották el családjaikat, hangzott el a jövő hétvégi Halnapok beharangozóján Alsóörsön, egy hotelben a minap.

Kovács Erika

20210914 Alsóörs a VI. Alsóörsi Halnap és a hozzá kapcsolódó halfőző verseny beharangozója a Laroba Hotelben Tatai Lajos Veszprémvidéki Horgászegyesület elnök, Hebling Zsolt polgármester, Antal Bernadett hotelmenedzser, Heiter Sándor főszervező Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere az összefogás jelentőségét emelte ki a szervezésben, ugyanis a népszerű rendezvény az önkormányzat mellett a Veszprémvidéki Horgász Egyesület (VHE), mely a település meghatározó civil közössége, illetve egy helybeli szálloda együttműködésével valósul meg.

A település elöljárója arról is beszélt, hogy a program kitűnő lehetőség arra is, hogy meghosszabbítsák a szezont a tónál, ami kedvez mindenkinek, különös tekintettel a balatoni idegenforgalomra. – Az esemény egyben tisztelet a hagyományok és az elődök előtt, akik évszázadokig a halászatból éltek, és így tartották el családjaikat – fogalmazott Hebling Zsolt, aki arról is beszélt, hogy Szőke András színművész lesz a házigazda és a főzőverseny zsűrijének elnöke.

A beharangozón a polgármester mellett a VHE képviseletében Tatai Lajos elnök és Heiter Sándor főszervező, valamint Antal Bernadett, a szálloda értékesítési vezetője beszélt a részletekről.

Tatai Lajos, a VHE elnöke, Hebling Zsolt polgármester, Antal Bernadett értékesítési vezető és Heiter Sándor főszervező a Halnapok beharangozóján Fotó: Penovác Károly/Napló

A pandémia miatti egyéves kihagyás után ismét megrendezik a Halnapot Alsóörsön, a községi strandon szeptember 25-én, szombaton. Reggeltől kezdve horgászverseny, halfőző és nemcsak halászléfőző megmérettetés, valamint gyermekprogram, kitűnő piknikhangulat várja az érdeklődőket, illetve azokat, akik szeretik a finom balatoni halakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában