Bakonytamási családi nap a segítőkért

Ötmillió forintos egyházi támogatásból, továbbá a gyülekezeti tagok példaértékű összefogásával fejlesztették a helyi evangélikus templomot és könyezetét.

Laskovics Márió

Hálaadó istentiszteleten köszönték meg az önkéntesek tevékeny segítségét. Középen Szakos Csaba evangélikus lelkész

Forrás: Egyházközség/Ihász Nikolett

A helyi evangélikus egyházközség családi nappal köszönte meg az elmúlt két év felújításaiban az önkéntesen tevékenykedő segítők áldozatos, egész évi példaértékű munkáját a közelmúltban. Hálaadó istentiszteletet – melyen Szakos Csaba evangélikus lelkész igehirdetése mellett a Bakonytamási Énekkar szolgált – követően közösségépítő játékok, petanque, lovaskocsikázás, motorozás és kemencés vacsora várta a résztvevőket.

– „Másokért jót tenni az egyik legfontosabb emberi cselekedet, a társadalmi összetartozás alapszövete.” Hálát adtunk a Magyarországi Evangélikus Egyháztól kapott ötmillió forintos támogatásért. Ezen összegből újulhatott meg a templom harangjainak vezérlése, a templom új villamos bekötést kapott, új vezetékekkel és földeléssel, megszépült a templomkerítés és a templomkert, a gyülekezeti ház kerítése, továbbá tereprendezés történt, többfunkciós beálló, pince és fatároló készült. Istennek legyen hála érte és a nagy összefogásért, hiszen ekkora összegből ennyi minden nem tudott volna megvalósulni. A támogatást további körülbelül egymillió forint értékű önkéntes munkával egészítettük ki. A gyülekezet tagjai és a közösséggel szimpatizálók megmutatták, hogy nemes célokért újra és újra össze tudnak fogni – közölte Szakos Csaba.

Hálaadó istentiszteleten köszönték meg az önkéntesek tevékeny segítségét. Középen Szakos Csaba evangélikus lelkész Fotó: Egyházközség/Ihász Nikolett

A lelkész a gyülekezeti háznál tartott családi délután kapcsán úgy fogalmazott, fantasztikus volt látni, ahogy gyermekek, felnőttek egyaránt játszottak, élvezték egymás társaságát. Birtokba vették a gyülekezeti teremben a játékokat, az udvaron pedig csapatépítő játék volt, melyet a felnőttek kezdtek meg. Közben készült a kemencés csülök, addig is finom süteményeket lehetett fogyasztani. – A közösség ereje itt is érezhető és átélhető volt. Egy jó közösség árulkodó jelei a jókedv, szeretet, hála, barátság, sok mosoly és szűnni nem akaró testvéri beszélgetés. Estébe nyúló együttlét alatt megszületett a következő alkalom időpontja is. Október 24-én, vasárnap 13 órakor őszi közösségépítő bakonyi túrán vehetnek részt a gyülekezeti tagok – vetítette elő a lelki vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában