Rekordszámú általános iskolás vetélkedett a Veszprémi Állatkertben

Az Állatok Világnapjának apropóján 10 általános iskolából, 28 csapattal mintegy 140 diák érkezett az állatkertbe, hogy összemérjék tudásukat. és – játékos feladatokon keresztül – új ismereteket szerezzenek az állatokról, a természetről és a természetvédelemről.

Molnár Sándor

Rekordszámú érdeklődő érkezett az állatok világnapi vetélkedőre az állatkertbe

Fotó: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint

A Veszprémi Állatkert különleges ajándékkal kedveskedett az érdeklődőknek, hiszen október 4-én, a jeles világnapon kiemelt kedvezménnyel volt látogatható. A gyönyörű napsütéses őszi időben több mint 5200-an éltek a lehetőséggel, és tekintették meg az elmúlt évek nagyszabású fejlesztéseit, ismerkedtek meg közelebbről állatkerti lakókkal.

Török László állatkert-igazgató fogadta a vetélkedőre érkező diákokat a bejáratnál Fotó: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint

– Az Állatok Világnapja az állatkertek életében is kiemelt eseménynek számít, hiszen egy mai modern állatkert a természet- és környezetvédelem, a fajmegőrzés, az oktatás és környezeti nevelés mellett kiemelt figyelmet fordít az állatvédelemre is. Így van ez a Veszprémi Állatkertben is, ahol immár több mint 10 éves hagyományunkhoz híven, e jeles ünnep alkalmából vetélkedőre invitáltuk a veszprémi általános iskolás diákokat, akik október 8-án egy kellemes délutáni vetélkedőn vehettek részt, melynek keretében játékos formában tanulhattak a bennünket körülvevő környezet sokszínű élővilágáról – mondta el Török László állatkertigazgató.

Rekordszámú érdeklődő érkezett az állatok világnapi vetélkedőre az állatkertbe Fotó: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint

Idén rekordszámú, mintegy 140 diák érkezett a vetélkedőre az állatkertbe. A gyerkőcök négy korcsoportban, öt-öt fős csapatokban indultak útnak, hogy állomásról állomásra teljesítsék a rájuk váró érdekes feladatokat. A fiatalok összemérhették tudásukat többek között a felelős állattartásban, képfelismerésben, igaz-hamis feladatokban, melyekhez a legfontosabb információkat az állatkertben kihelyezett állatismertető táblákról szerezhették meg. A rendezvény célja a figyelem felhívása volt arra, hogy az állatok védelme rendkívül fontos feladatunk, hiszen ezáltal tudjuk megőrizni a természet sokszínűségét és élővilágát.

Fotó: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint

Az eseménydús és nagy sikerű hét zárásaként egy másik jeles napról is megemlékeztek október 10-én. Ugyanis 140 évvel ezelőtt, 1881-ben ezen a napon született az állatkert névadója, Kittenberger Kálmán, a híres magyar Afrika-kutató, zoológus, író.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában