A húsmentes szendvics helyes elkészítése

A vegán étrend egyre népszerűbb, ma már a kisebb éttermek, bisztrók is kínálnak ilyen menüt a vendégeknek.

Tóth B. Zsuzsa

Márvány Gabriella vega hamburgere már keresett a Művészetek völgye látogatói körében Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az egyik legegyszerűbb, gyor­san elkészíthető vegán étel, a hamburger készítési titkaiba Márvány Gabriella avatja be olvasóinkat. Gabi szerint praktikus előre elkészíteni hozzá a zabhúst, azaz zabfasírtot, amely valójában egy sütőben, tepsiben megsütött zabkása. – Hagymát kell beledarálni a zabpehelybe, fokhagymát, összekeverni és megsütni, mint egy lepényt. Kerülhet bele reszelt cukkini, burgonya, sütőtök, vagy ha nem vegán módon készítjük, tojás is. Sütés után kockára kell vágni, felhasználás előtt még egy kicsit megpiríthatjuk serpenyőben.

A félbevágott zsemlét kenjük meg csatnival, tegyünk bele egy szelet zabhúst, majd salátalevelet, savanyúságot, hagymakarikát, paradicsomot, uborkát, ke­tchupot, mustárt ízlés szerint.

Márvány Gabriella vega hamburgere már keresett a Művészetek völgye látogatói körében
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A csatni hagymalekvár, amelyhez a hagymát ecetben megpároljuk, kerülhet bele aztán bármilyen zöldség és gyümölcs, maradék lekvár, paradicsom, maradék túlérett körte vagy alma, valamint fűszer. Lehet csípős is, tehetünk bele csilit, borsot. Különösen finom lilahagymából készítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában