2021.11.21. 08:00
A húsmentes szendvics helyes elkészítése
A vegán étrend egyre népszerűbb, ma már a kisebb éttermek, bisztrók is kínálnak ilyen menüt a vendégeknek.
Márvány Gabriella vega hamburgere már keresett a Művészetek völgye látogatói körében Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló
Az egyik legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető vegán étel, a hamburger készítési titkaiba Márvány Gabriella avatja be olvasóinkat. Gabi szerint praktikus előre elkészíteni hozzá a zabhúst, azaz zabfasírtot, amely valójában egy sütőben, tepsiben megsütött zabkása. – Hagymát kell beledarálni a zabpehelybe, fokhagymát, összekeverni és megsütni, mint egy lepényt. Kerülhet bele reszelt cukkini, burgonya, sütőtök, vagy ha nem vegán módon készítjük, tojás is. Sütés után kockára kell vágni, felhasználás előtt még egy kicsit megpiríthatjuk serpenyőben.
A félbevágott zsemlét kenjük meg csatnival, tegyünk bele egy szelet zabhúst, majd salátalevelet, savanyúságot, hagymakarikát, paradicsomot, uborkát, ketchupot, mustárt ízlés szerint.
A csatni hagymalekvár, amelyhez a hagymát ecetben megpároljuk, kerülhet bele aztán bármilyen zöldség és gyümölcs, maradék lekvár, paradicsom, maradék túlérett körte vagy alma, valamint fűszer. Lehet csípős is, tehetünk bele csilit, borsot. Különösen finom lilahagymából készítve.
Friss hírek Veszprém Megyéből
- Augusztusban is jönnek a retró vonatok a Balaton partjára
- Balatonfüreden indult útjára az idei nyár első Kék Karavánja
- Emléktáblát avattak Balatonalmádiban a yacht klub és a földkerülő hajós tiszteletére
- Határvadászokat toboroznak a Művészetek Völgye Fesztiválon
- Improvizáció dallal, verssel, színházzal - Összehozza az embereket a közös játék öröme a Völgyben