Veszprém megye adja az ország karácsonyfáját

A tizen­nyolc méter magas ezüstfenyő egy Veszprém megyei családi ház kertjéből érkezik a budapesti Kossuth térre – olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

Forrás: Pixabay-illusztráció

Mint írják, november 22-én, hétfőn reggel nyolc óra körül állítják fel és kezdik díszíteni a Kossuth téren az ország karácsonyfáját. A felajánlások közül idén egy tizen­nyolc méter magas, hetven centiméteres törzsátmérőjű, hat-nyolc tonnás ezüstfenyőre esett a választás, amely egy Veszprém megyei családi ház kertjét díszítette.

A fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezik meg a Kossuth térre.

A fenyőfát egy százharminc centiméter magas, százhárom centiméter széles, harminchat centiméter mély, háromdimenziós hatású, huszonöt kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér színhőmérsékletű, energiatakarékos LED-fénnyel világító csúcsdísz ékesíti. A díszítéshez idén is 2,5 kilométer fényfüzért használnak, tizenhatezer darab energiatakarékos, színes LED-izzóval.

A Kossuth tér és a karácsonyfa teljes díszkivilágítása advent első napjától látható. Az ország karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot – tűzifaként – rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában