Többen tippelnek a nagy nyereményért

2021.12.04. 12:30

Lottóláz: hónapok óta halmozódik az összeg, rekord közelében a főnyeremény

Kétmilliárdot lehet nyerni? Akkor most veszünk mi is pár szelvényt. Kedvet adtak hozzá – mondták többen is, amikor a zirci lottózó előtt arról kérdeztünk meg helyieket, adnak-e esélyt a szerencsének amiatt, hogy rekordközeli összegek halmozódtak fel két játékban is, mivel hosszabb ideje senki nem találta el azt az öt vagy hat számot, ami hirtelen gazdaggá tehet bárkit.

Rimányi Zita

Fellenbech Imre egy-egy szelvénnyel próbálkozik

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Fej fej mellett az ötös és a hatos lottó főnyereménye. Utóbbi játék esetében különösen izgalmas, hogy a jackpot már csak hajszálnyira van a 2008-as, 2,958 milliárd forintos rekordjától, hiszen ezen a hétvégén már 2,74 milliárd forintot nyerhet az a szerencsés, aki jól tippeli meg a hat nyerőszámot. A Szerencsejáték Zrt. közleményéből az is kiderült, azért íródik tovább ezúttal a hazai szerencsejáték-történelem, mert az előző héten ismételten nem adtak fel telitalálatos szelvényt sem az ötös, sem a hatos lottón, így az előttünk álló hétvégén előfordulhat, amire korábban még sosem volt példa: mindkét számsorsjátékon kétmilliárd forint feletti főnyereményt vihetnek haza a szerencsések. 

– A hatos lottó halmozódásának köszönhetően akár tizenhárom éves rekord is megdőlhet, ugyanis legutóbb ennyi ideje volt ennél magasabb a jackpot összege. Azt látjuk, hogy ez a rekordközeli összeg a fogadók játékkedvét is növelte, hiszen a feladott szelvények száma másfélszeresére nőtt, a megjátszott mezők száma pedig csaknem megduplázódott, 1,3 millióról 2,25 millióra emelkedett. Ez a lottóláz az ötös lottóra is hatással van, még a legnépszerűbb számsorsjátékunk forgalma is megnőtt. További érdekesség, hogy a két játék közös történetében először fordul elő, hogy mindkét számsorsjátékunkon kétmilliárd forint feletti a főnyeremény összege – mondta el Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója. Az ötös lottó 2,41 milliárdos főnyereményéért egy hét alatt több mint hárommillió alapjátékot adtak fel a játékosok. Abban az esetben, ha a halmozódás kezdő időpontjától számított egy éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. A Szerencsejáték Zrt. ekkor a halmozott összeget még ugyanezen a sorsoláson a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja. Erre eddig még soha nem került sor. 

A zirci Fellenbech Imre szokása szerint minden héten felad egy ötös, egy hatos és egy hetes lottószelvényt is. Eddig még nem nyert, de bízik benne, egyszer csak bejön ez a számítása. Az a filozófiája, hogy ha nem is ad esélyt a szerencsének, azaz nem játszik meg számokat, akkor semmiképp sem nyerhet. Tudja, hogy ezúttal jelentős összegű a hazavihető összeg, de úgy van vele, hogy, ha neki kedvez a húzás, a sorsolás, akkor ahhoz elég egy szelvény is, ha nem, akkor hiába a több. Azaz nem ösztönözte nagyobb befektetésre, több vásárlásra a jelenlegi helyzet. 

– Akkora nagy összeg az a kétmilliárd forint, talán nem is kellene ennyi pénz. Ennyire nincs szükségem. Nem is álmodok róla. Ezért nem gondolkodtam rajta, mire költeném. Most még nem is tudom. Előre talán felesleges eldönteni. Nekem külföldi nyaralásra nem kellene, mert nagyon ritkán utazok el. A gyerekeimre költenék, őket mindenképp támogatnám egy nagyobb nyereményből. Adnék nekik arra, amire kérnének. Talán egyikük lakáshoz jutásához jól jönne a váratlanul az ölünkbe hulló összeg. Az biztos, hogy jótékonykodásra fordítanék belőle. Adományoznék olyan célokra, amik gyerekek étkeztetését, gyógyítását segítik. Ezeket tartom fontosnak – mondta el a férfi, mielőtt megvette e heti szelvényeit. Ha nem játszaná meg a szokásos számait, akkor – szavai szerint – ideges lenne. Egyszer fordult elő ilyen, akkor attól tartott, épp akkor kedvezett volna neki a szerencse. A tippeléskor leadott számain hasonló okokból nem mer változtatni, hátha éppen akkor jönnének be, amikor módosít rajtuk.

Címkék#lottó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában