Együttműködés, érzékenyítés

2022.03.04. 10:00

Az egészség jegyében vetélkedtek az ajkai diákok

Ép testben ép lélek elnevezéssel tartottak a védőnői szolgálat munkatársai vetélkedőt az ajkai általános iskolák 3-4. osztályosaiból álló csoportoknak március 3-án.

Tisler Anna

A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola harmadikosa, Simon Olivér oldja meg az érzékenyítő feladatot Csókási Bence és Gyarmati Kálmánné segítségével

Forrás: Tisler Anna

Az Egészséges életmód a mindennapokban című, három részből álló vetélkedősorozatot a Városi Intézmények Működtető Szervezete pályázati támogatásból valósította meg. 

Az első forduló az egészséges táplálkozásról, a második a káros szenvedélyek elkerüléséről, a harmadik a rendszeres mozgás egészségre gyakorolt jótékony hatásairól szólt. 

A szervezők a gyermekek életkorának megfelelően kisfilmben dolgozták fel az adott témakört, amelyből a csapat tagjai előzetesen felkészültek. Inhóf Tímea védőnőtől megtudtuk, a harmadik, utolsó forduló mozgásos feladatait úgy állították össze, hogy felnőtt és gyermek, valamint gyermekek közösen végezzék azokat, így a generációk közti együttműködés is hangsúlyt kapott. 

Az egyik feladat azt is bemutatta, hogy milyen vakon az élet. Az egyik gyerek szemét bekötötték, akit a társa vezetett végig a szlalompályán, majd segítséggel egy csipeszt kellett egy zsinórra csiptetnie. A seprűvel és fakanállal labdakergetésben a diákok közötti együttműködés volt hangsúlyos. 

Az eredményhirdetést március 25-én tartják a Babucsa közösségi házban, ahol 8 és délután 4 óra között bárki megnézheti a programban készült plakátokat, kipróbálhatja a használt és bemutatott eszközöket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában