Kitáncolták a májusfát

2022.05.24. 17:30

Változatos programokkal szerveztek gyermeknapot Vanyolán

Különféle gyermekműsorok, ugrálóvár, foci- és táncbemutató garantálta a kicsik és kísérőik jó kedvét a gyermeknap alkalmából szervezett szabadtéri rendezvényen.

Laskovics Márió

A Homokbödögei Néptánccsoport közreműködésével táncolták ki a májusfát

Forrás: Laskovics Márió/Napló

Az önkormányzat és a Vajda Péter Tagóvoda közös szervezésében gyermeknapi programmal várták az érdeklődőket szombaton a polgármesteri hivatal és a művelődési ház udvarán. Délelőtt lufibohóc, gyöngyfűzés, csillámtetoválás és Ribizli bohóc műsora, déltől pedig ugrálóvár szórakoztatta a jelenlévőket, akiket paprikás krumplival, lángossal és üdítővel vendégeltek meg, többen süteményt ajánlottak fel. 
Varga Rita polgármester köszöntőjéből megtudtuk, az idén 800 éves község Táncolj, Vanyola! elnevezésű rendezvényén olyan elfoglaltságokat szerveztek, melyek a kisgyermekek örömére, gondtalan, felszabadult szórakozására szolgáltak. A szülőket, nagyszülőket arra kérte a faluvezető, hajoljanak le a kicsikhez, mosolyogjanak, nevessenek, élvezzék az együttlétet, mert a gyermekek erre emlékeznek majd vissza legszívesebben. 
Délután fellépett a Táncoló talpak, a Vanyolai Asszonykórus, Árvai Kristóf pedig freestyle (szabad stílusú) focibemutatót tartott. A freestyle labdarúgás lényegét a labdával bemutatott különféle trükkök jelentik, és természetesen ezen a területen is rendszeresen szerveznek megmérettetéseket. A vanyolai származású, Pápán élő fiatalember a Naplónak nyilatkozva elmondta, korábban vízilabdázott, a futballban viszont nem volt kiemelkedő, mégis tizennégy éve gyakorolja a labdával való trükközést. 2016-ban megnyerte a magyar országos bajnokságot, azóta azonban a polgári foglalkozásai, illetve a fellépései miatt mérsékelte a versenyzést. Legutóbb az országos verseny újonckategóriájában kérték fel zsűrizésre. 
A Homokbödögei Néptánccsoport közreműködésével táncolták ki a májusfát, amelyet immár ötödik éve állítottak fel – árulta el Varga Rita. Hozzátette: habár a felszalagozott akácfa még a hónap végéig áll, a kitáncolását egybekötötték a gyereknapi rendezvénnyel, mely a RépaRetekMogyoró Társulat műsorával zárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában