Erkélyeket díszítenek

2022.05.19. 14:00

Virágosítási verseny kezdődött a megyeszékhelyen

Egynyári virágokat és kerti eszközöket vehettek át a virágosítási versenyen indulók a Kálvin János parkban a napokban.

Marton Attila

Begónia, petúnia, mézvirágfélék és fukszia várta a versenyre jelentkezőket

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A Virágzó Veszprém Egyesület által szervezett virágosztás résztvevői között az előző évekhez hasonlóan versenyt hirdettek a szervezők.

Jung Edina, az egyesület elnöke elmondta, háromezer tő virágot, valamint virágföldet, tápoldatot, kertészeti eszközöket – például balkonládákat – osztottak ki a jelentkezőknek, egyesületi tagoknak. 

A kiosztott egynyári virágok között begónia, petúnia, mézvirágfélék és fukszia volt, amelyek főként a Jutasilakótelepi erkélyeket, előkerteket díszítik majd. A verseny résztvevői háztartásonként tizenöt palántából álló vegyes csomagot vehettek át. 

A virágosztásban Porga Gyula polgármester és több önkormányzati képviselő is segédkezett az egyesület tagjainak. Jung Edina felidézte, tavaly 170-en indultak a megmérettetésen, idén várhatóan megközelítheti a kétszázat a résztvevők száma. 

Az egyesület tavaly óta tagdíjat kér a résztvevőktől, amely arra jogosítja fel az érintetteket, hogy információkat kapjanak a virágosítási verseny részleteiről, és lehetőségük nyílik például arra is, hogy a szervezőkkel egyeztessenek arról, milyen virágfajtákat osszanak ki az indulók között. 

A virágok gondozását júniusban és augusztusban is megtekinti a verseny zsűrije, a második alkalommal botanikustól is tanácsokat kérhetnek az indulók. 

A verseny eredményét szeptember 23-án, pénteken hirdetik ki egy hagyományos közös bográcsozással egybekötött rendezvényen a Kálvin János parkban. A Lokálpatrióták által elindított Virágos Veszprém programot négy éve a Virágzó Veszprém Egyesület gondozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában