Üvegművész-workshop Magyarpolányban

2022.11.19. 09:00

Sörös- vagy befőttesüvegből is készülhet ékszer

Grafikusok, szobrászok, festők, közművelődési dolgozók és érdeklődők népesítették be Kiss Miklós üvegtervező iparművész alkotóműhelyét november 15-én. A Bazalt és plasztik – környezettudatos alkotó programok Ajkán sorozat rendezvénye a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A résztvevőknek Kiss Miklós elmondta, hogy az üveget is újra lehet hasznosítani, akár egy sörös- vagy befőttesüveg is kaphat új funkciót. Az érdeklődőknek nagyon tetszettek a változatos formájú, színű, mintázatú medálok. Megtudták, hogy egyetemista éveiben sokat készített diáktársainak. Egy tiffany stílusú lámpát is bemutatott, amelyet egy nyári táborban a gyerekekkel készített. Hozzátette, hogy az üveggel való ismerkedést már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Aki érdeklődik, kortól függetlenül hozzáláthat. Ma divat a dolgok és tárgyak újragondolása. Aki szeretne elmélyülni a témában, szívesen segít neki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában