2022 TOP 10

2022.12.21. 07:00

Tapolcai vonatbaleset, kegyhelyek, tűz és Covid – ez történt januárban Veszprém megyében

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Márton

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2022 első hónapját Veszprém megyében, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban.

10. Űrlényt láttak Cseszneken

No, nem igazit... Csodájára jártak a csesznekiek egy óriás szobornak, ami csak pár napi volt látható. A helyi fémszobrász, Rónaszéki Zoltán ezúttal a cseszneki vár közelében álló mamutnál is nagyobb alkotást készített, amit a Transformers-filmek Űrdongója ihletett.

9. Eltemették Csuti István kettesfogat-hajtót, Tihany egyik ikonikus személyiségét

Nyolcvanadik életévében, hosszú betegség után elhunyt Csuti István. A neves kettesfogat-hajtót, a Tihanyi Lovas Klub alapítóját rengetegen kísérték utolsó útjára a falu temetőjében. Csuti István maga volt a hagyomány, a régi tihanyi életmód megtestesítője, egyik utolsó képviselője, jellegzetes személyisége mindannyiunk számára örök emlék marad.

8. Elképesztő látvány volt a veszprémi lézershow! – Galéria

Végre Veszprémben is lecserélték a tűzijátékot valami sokkal állatbarátabbra. Így elképesztő lézershow-val ünnepelhettük az új évet!

 7. Nagyon vártuk, hogy megújuljon a Veszprémet Balatonalmádival összekötő útszakasz – májusra el is készült

Januárban még csak vártuk, és örültünk a bejelentésnek, hogy elkezdik a Veszprémet Balatonalmádival összekötő 7217-es út közel 4,3 kilométeres szakaszának felújítását. Akkor azt adtuk hírül, hogy tavasszal elkezdődik, májusban már azt, hogy el is végezték. 

6. 2022 első babája kislány lett Veszprém megyében

Molnár Klára újév napján reggel 8 óra 3 perckor jött világra, szerető családba érkezett.

5. Felgyújtotta magát egy férfi Veszprémben

Január végén történt a tragédia. Az áldozat a helyszínen életét vesztette. 

4. Utánajártunk a kegyhelyek sorának
Mi lesz az utak mentén felállított keresztek, kegyhelyek sorsa, melyek a balesetben elhunytaknak állítanak emléket? A kérdés azért aktuális, mert Veszprém körül teljesen megújulnak az utak, és az építkezések kapcsán a Magyar Közút is szembesülhet egy-egy kegyhellyel. Mi a protokoll ilyenkor? Ennek jártunk utána.

3. Mozdonyvezetők rémálma: pirosban közlekedők a síneken

Szabó Ferenc, székesfehérvári nyugdíjas mozdonyvezető, aki 30 évet töltött el a pályán, több kemény helyzettel is szembenézett már. Az újévi tapolcai tragédia miatt úgy érezte, meg kell szólalnia. Szívfacsaró történet a balesetek másik oldaláról. 

2. Újszülöttjét nem láthatta az édesanyja, 25 évesen hunyt el a Covid miatt

Bakonykoppányon hét boldog közös évet adott a sors a Mihajlov házaspárnak. Nem terveztek mást, csak két kisgyermek felnevelését, nekik szerettek volna kényelmes otthont teremteni, sok örömet adni. Vágyuk részben teljesült.

1. Négyen meghaltak, amikor vonattal ütközött egy autó Tapolcánál
Dobó Zoltán, Tapolca, Végh László, Sümeg és Molnár László, Csabrendek polgármestere január 2-át gyásznappá nyilvánította. Az autóban öten utaztak. A szörnyű tragédiát csak egyetlen lány élte túl. 

A témában klinikai szakpszichológussal is beszélgettünk. 

Hatalmas tömeg kísérte utolsó útjára a 19 éves Gergőt a sümegi temetőben, ahol családján kívül sokan búcsúztak tőle. A fiatal röplabdás előtt nagy jövő állt az élsportban, sírját beborították a fehér virágok.

Több ezren kísérték utolsó útjára a 17 éves Dórát és testvérét, a 20 éves Zoltánt a csabrendeki temetőben január 12-én, akik vasúti balesetben hunytak el Tapolcánál, újévkor. A fiatalok sírját virágerdő borította.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában