TOP 10 2022

2022.12.31. 07:00

Világbajnok lett a veszprémi cukrász, akciójelenetet láthattunk a 8-as főúton, és kiugrott egy diák a füredi iskola emeletéről – ez történt novemberben Veszprém megyében

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

Steierlein-Reichert Míra és Pintér Zsolt Fotós: Pesthy Márton/Napló

Íme 2022 novemberének legolvasottabb hírei:

10. Kigyulladt a balatonfüredi Tamás-hegyi kereszt

Kigyulladt Balatonfüreden a Tamás-hegyi kereszt november elsején este. A mécsesek közvetlenül a kereszt tövében voltak elhelyezve, ezektől gyulladhatott meg.

9. Áthelyeztetné olvasónk az épülő kerékpárút nyomvonalát

Az új kerékpárút építésekor szembesült azzal Kádártán élő olvasónk, hogy közvetlenül a háza kerítésénél halad el a nyomvonal. A kivitelezést az engedélyezett tervek alapján végzi a vállalkozó, a módosításra nem lát esélyt az önkormányzat.

8. Világbajnoki aranyat ért a veszprémi cukrász remekműve

Aranyérmet szerzett a luxemburgi világbajnokságon Steierlein-Reichert Míra, a Kokó Cukrászda díszítőcukrásza. A brémai muzsikusok című Grimm-mese jellegzetes motívumát ábrázoló cukrászalkotás hosszú hónapok munkájával készült el. 

7. Üzemanyagügy: Veszprém megyei településeket is érintenek a korlátozások

Viszonteladói üzemanyag-kiszolgálását hétfőtől átmenetileg korlátozza a Mol. A Független Benzinkutak Szövetsége folyamatosan frissíti jegyzékét arról, mely településeken lévő kutakat érinti ez. Megnéztük, a listára felkerült Veszprém megyeiek közül néhánynál mi a helyzet.

6. Elhajtott a baleset után, majd intézkedés közben meghalt egy férfi a Balatonnál

November 27-én, vasárnap 15 óra 30 perc körül érkezett a bejelenés a rendőrségre arról, hogy Alsóörs külterületén elsodort egy futót egy személygépkocsi, és a sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrök Balatonalmádi káptalanfüredi városrészén, a vasútállomásnál igazoltatták a feltételezett elkövetőt. Az 55 éves budapesti férfi rosszul lett az intézkedés közben, majd összeesett és meghalt. 

5. Nagy balhét csinált egy részeg nő Várpalotán

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy dohánybolt előtt dühöngő nővel szemben. Az erősen ittas nő június 6-án este kilenc óra után egy várpalotai dohányboltban szeretett volna vásárolni, de az üzletben lévő férfi közölte vele, hogy már bezártak, ezért nem tudják kiszolgálni. A nő erre a bolt előtt lefeküdt a földre, ahonnan az ismerőse segítette fel. A nő ekkor hevesen szidalmazni kezdte a személyzetet, belerúgott a kirakatba, majd a pénztárcáját is nekidobta a dohánybolt üvegfalának, miközben ismerőse igyekezett lefogni. 

4. Pontyrekord került a horogra a Balatonnál

Ádám és Balázs a nyugati medence északi partján, Vonyarcvashegy térségében vették üldözőbe a balatoni pontyokat. A túra végére sikerült egy gyönyörű rekordlistás tükröst is a szákba terelniük, melynek súlya 20,675 kg volt a mérlegelés során.

3. Mint a filmeken! Rendőrségi akciójelenet a 8-as úton Ajkánál

Lekapcsoltak a rendőrök egy 22 éves szír embercsempészt a 8-as főúton, Ajka-Bakonygyepesen november 14-én. A férfi magyar rendszámú kisteherautójában 14 illegális migránst szállított, 11 szír és három afgán férfit, amikor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján lekapcsolták. 

2. Kiugrott egy diák a füredi iskola emeletéről, mentőhelikopterrel vitték kórházba

Kiugrott egy 17 éves, 9. osztályos diák a füredi gimnázium második emeleti ablakából november 7-én. Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója megkeresésünkre elmondta, hétfőn 11 óra 30 perc körül matematikaórán a pedagógus – háttal a diákoknak – éppen a táblára írt, amikor tanuló kinyitotta az ablakot, és kiugrott a második emeletről. Az eset annyira gyorsan történt, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit. 

1. Egy fiatal férfi halt meg balesetben Veszprémnél

Frontálisan ütközött össze két személyautó Veszprém térségében, a 73-as főút 11-es kilométerénél november 6-án. Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte, egy ember elhunyt a balesetnél. A veszprémi tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen. Több sérültet feszítő-vágó berendezéssel szabadítottak ki. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában