Olvasóink fotói, emlékei

2023.12.27. 10:00

A szülői ház karácsonyfadíszei: háború előtti betlehemes, esküvőkor kapott házikó

Elő az örökölt gömbökkel! – így biztattuk olvasóinkat, akiktől régi kedvenc karácsonyi díszeik fotóit vártuk. Jászváriék még 71-es házasságkötésükkor kaptak egyet-egyet otthonról.

Rimányi Zita

Régi betlehem

Forrás: olvasó

,,Két karácsonyfadíszünk nagyon régi. A betlehemes kép még a háború előttről való, férjem kapta otthonról, mikor 71-ben összeházasodtunk. A kis házat én hoztam otthonról ugyanekkor, anyukám adta oda, az ötvenes-hatvanas évekből való gyermekkori emlék" – írta lapunknak Veszprémből Jászvári Ferencné. Ezek tényleg egy-egy szülői ház karácsonyfadíszei.

Egy régi kis ház
Forrás: olvasó

Érdemes megnézni más olvasóink régi kedvenc karácsonyi díszeit is, akadnak köztük százévesek. Korábbi cikkeinkben láthatóak ezekről a fotók és elolvashatóak a hozzájuk kapcsolódó történetek, emlékek. 

Fotós kollégánk pedig felhívta a figyelmet egy Stephen King-idézetre, eszerint: ,,Csak kevés holmi van, ami hű marad az emberhez. Talán néhány könyv, egy szerencsepénz vagy egy folyton gyarapodó bélyeggyűjtemény. És a szülői ház karácsonyfadíszei." 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában