Felhívás olvasóinknak

2023.12.16. 07:00

Kedvenc régi karácsonyi díszeink: a szalmából font harang és társai

Elő az örökölt gömbökkel! – így biztatjuk olvasóinkat, akiktől régi kedvenc karácsonyi díszeik fotóit várjuk. Ezúttal szalmafonással készülteket kaptunk Zircről, olyanokat, amik 44 éve minden esztendőben felkerülnek egy fenyőre.

Rimányi Zita
Forrás: olvasó

Szurgyi Zsuzsanna zirci kézműves küldte el kedvenc szalmadíszeit, amiket 44 esztendeje vásárolt, amikor először díszített ő családjának karácsonyfát. A koszorú, a toboz, az angyalka formájú, na és főként a harang alakú tényleg többeknek ismerős, kedves lehet. A szalmafonás szabályos rajtuk, szoros, a kis piros masnik már megfakultak, de tulajdonosa így is ragaszkodik hozzájuk.

Tükrös felületű üveggömböket, kézzel festett, akasztós fafigurákat nézegethettek a mai felnőttek gyerekkorukban a karácsonyfákon, adventkor a lakásban. Érdemes a régi díszeket elővenni. Egyedi formájúak, mintázatúak és a környezetvédelmet szolgálják, ha újra és újra használjuk ezeket. Nem muszáj újakat venni, a többit meg kidobni. Előkereshetjük a gomba, a toboz és a jégcsap alakút. Ezek a retró és antik tárgyak manapság keresettek, no meg a nosztalgia hatása sem lebecsülendő. Az igényes kidolgozás mellett még ott vannak a családi események, amikre emlékeztetnek.           

A régi időket idéző adventi és karácsonyfadíszek olykor kevésbé szépek, mégis kedvencekké váltak. Legnagyobb értékük, hogy kinek-kinek története fűződik hozzájuk. Elő a nagyiktól örökölt gömböket!  Olvasóink saját retró és antik karácsonyfadíszeik fotóit – esetleg a hozzájuk fűződő történeteikkel együtt – elküldhetik szerkesztőségünknek a [email protected] e-mail-címre. A képeket szeretnénk megjelentetni lapunkban, hogy együtt emlékezhessünk egykori hangulatokra, ezért kérjük, hogy írják bele levelükbe, ehhez hozzájárulnak, a nevüket és a településüket szintén, azt, hogy ki küldte a fotót és honnan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában