Büszke Veszprém, büszke Magyarország

2024.02.08. 17:30

Olimpiai aranyat nyert a veszprémi cukrász: Míra tarolt Noé bárkájával

Steierlein-Reichert Mírának, a Kokó cukrászda díszítőcukrászának Noé bárkája a mai „elrontott” és beszennyezett világban című alkotása – no meg persze az alkotó – aranyéremmel tért haza február 4-én Stuttgartból, a kulináris olimpiáról. A cukrász két hónapnyi éjjel-nappali munkát fektetett bele az aprólékosan kidolgozott remekműbe, melynek bizony komoly üzenete van.

Benkő Péter

A cukrász két hónapnyi éjjel-nappali munkát fektetett bele az aprólékosan kidolgozott remekműbe

Fotó: Pintér Zsolt

Noé bárkája a mai „elrontott” és beszennyezett világban
Fotó: Pintér Zsolt

A cukrász lapunknak elmondta, valóságos katarzisélményt nyújtott számára a gasztrocsoda sikere, az aranyérem. – Fantasztikus volt, úgy érzem, jól döntöttem, amikor indultam a versenyen.  Az alkotással egyénileg lehetett nevezni, magam készítettem el, de már az ötletelésbe is rengeteg időt fektettem, fektettünk – mondta el lapunknak a cukrász, aki hozzátette, az egyéni alkotás mellett olyan szempontból is csapatmunkát jelentett a megmérettetés, hogy a cukrászda támogatta abban, hogy kijusson a versenyre. 

– Odahaza készítettem a tortát, a főnököm minden segítséget megadott, hozta, amire épp szükség volt – mondta Míra, hozzátéve, odakint a zsűri őszintén elmondta véleményét, min lehetne még csiszolni, például kevesebb étellakk használatát javasolták, ugyanakkor a vállveregetés és a biztatás nem maradt el.

Steierlein-Reichert Míra, a Kokó cukrászda díszítőcukrásza
Fotó: Pintér Zsolt

Az aranyérmes alkotás hazakerült Veszprémbe, a cukrászdában megtekinthető. Az eseményről annyit érdemes tudni, hogy a világ legrégebbi, legnagyobb nemzetközi szakács-cukrászversenye, melyet négyévente rendeznek Németországban. A versenyzők közel hatvan országból, több mint két és fél ezren neveztek fantasztikusan ötletes, ehető alapanyagokból készített különlegességekkel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában