ketchup

2017.09.20. 09:00

Gyors tésztaszósz télre

Egyszerűen készíthetünk majd télen olasz tésztát, ha már most eltesszük hozzá télire a szószt.

Tóth B. Zsuzsa

Azt jól sűríti a sok vöröshagyma, amit lesütünk olívaolajon, majd trumixoljuk és a sűrű hagymakrémhez átpasszírozott paradicsom levét adjuk. Sót, fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, rozmaringot, petrezselymet, snidlinget, lestyánt, zsályát teszünk bele, de ha sokat használunk a fűszerekből, elveszik egymás ízét.

Akár különféle paradicsomokból és ízlés szerinti kerti fűszerekkel, például kakukkfűvel, majorannával, lestyánnal finom paradicsomszószt főzhetünk télre Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Aki a mentolosabb ízt szereti, az zsázsát és zsályát használjon, a rozmaring a kakukkfűvel pedig egy másik irányvonalat képvisel. A tésztaszószt sűríteni lehet még a sok jó élettani hatással bíró cukkinivel, amely egyben vízhajtó, rostban gazdag és alacsony a kalóriatartalma. Zöldbabbal is lehet keverni a szószt. Ez egy koncentrált szósz lesz, tehát hígítható vízzel vagy házi paradicsomlével. De akár medvehagymás, zöldséges tésztaszósz is készülhet így. Télen csak felengedjük a szószt annyi vízzel vagy paradicsomlével, amiben megfő a tészta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában