A balatoni turisták után a földönkívüliek célpontjai is lettünk?

2018.03.30. 08:20

Helyi legendák: ufók és baljós árnyak Veszprém megyében

Azt már régóta tudjuk, hogy Veszprém megyében sok minden megtörténhet, arra mégis kevesen számítunk, hogy ufó szálljon a Balaton felett vagy rejtélyes látogatók jöjjenek az otthonunkba.

Szauer Annamária

Fotó: pixabay

Vannak azonban, akik azt állítják földöntúli jelenségben volt részük

A galaktikaklub.hu oldalán érdekes dolgokat olvashatunk. Itt bukkantunk rá több olyan természetfeletti dologra, amit állítólag Veszprém megyében észleltek. Azt, hogy ezek valóban megtörnétek vagy pusztán a képzelet játszott jelenlévőkkel mindenki döntse el maga.

Mi az UFO?

Az UFO olyan repülő objektum, melyet nem azonosítottak. A kifejezést eredetileg a katonai repülésben alkalmazták, ahol ezt minden olyan tárgyra értették, aminek még nem volt tisztázva az eredete. Később a köznyelvben ennek egy szűkebb, eltorzított értelme honosodott meg: szinte kizárólag idegen lényt vagy űrhajót („repülő csészealjat”) értenek alatta.

Gömb ufó Veszprémben

Egy 2012-es beszámoló szerint egy fénylő gömb alakú tárgy tartott Veszprém felé a Bakony irányából. Az észlelő szerint a különös tárgy az utasszállító repülőgépek magasságában szállt. Hangot nem adott ki magából és semmilyen csíkot nem húzott maga után.

Fehéres színű volt, a haladási iránya a várost elérve megváltozott és balra folytatta az útját.

Ezek után megállt és egy ideig egy helyben lebegett, majd elindult a Balaton felé.

Először Veszprém aztán a Balaton? Fotó: pixabay

Lehet, hogy a balatoni turistákhoz hasonlóan szétnézett a csodás megyeszékhelyünkön mielőtt megkezdte a balatoni nyaralását?

Rejtélyes látogató Várpalotán

1990-ben egy helyi fiatal különleges látogatóval találkozott otthonában. Elmondása szerint körülbelül tíz-tizenkettő éves lehetett amikor különös hangot hallott otthonában. Leginkább a csoszogáshoz tudta hasonlítani, mintha rajta kívül valaki más is jelen lenne. Az idegen körbejárta a lakást, közben kinyitotta, majd becsukta az ajtókat. Szemtanunk félelmében egy asztal alá bújt, amikor az idegen belépett a helységbe. Nem látta, de azt érezte, hogy nincs veszélyben, majd hirtelen eltűnt a látogató. Földönkívüli volt vagy egy szellem? Vagy pusztán gyermeki fantázia? Mit gondol?

Ufó szilveszterkor

2017 január elsején Balatonalmádi felett a tűzijáték alatt észleletek egy UFO-t. A szemtanú szerint körülbelül húsz percig volt látható. Vajon csak a tűzijáték fénye zavarta meg a szemet? Vagy túl jól sikerült a buli? Esetleg a földönkívüliek is annyira jónak találják a földlakók szilveszteri buliját, hogy ők is csatlakozni akartak?

Baljós árnyak Badacsonyban

Idegnek a hegyen? Fotó: pixabay

Megszokott történet: pár kamasz buliból szellemet idéz a temető közelében. Ez történt 2009 januárjában egy badacsonyi panzióban is.

Az idézés alatt az egyik résztvevőnek rossz érzése támadt, majd oldalra fordítva egy árnyat látott.

Aztán hirtelen elmúlt minden. Valóban sikerül kapcsolatot teremteniük a túlvilággal vagy egy földönkívülit sikerült magukhoz vonzaniuk? Vagy pusztán túl sok horrorfilmet néztek a srácok?

Ufókaramból Pápa felett

Egy korábbi cikkünkben már körbejártuk a pápai ufóbaleset körlényeit, ami állítólag 1996-ban történt. A hívők elmondása szerint egy repülő csészealj és MiG-21-es vadászgép ütközött össze a megye légterében, amit az illetékesek eltitkolnak az emberek elől.

Ufókaromból történt? Fotó: pixabay

Az interneten keringő dokumentumok szerint a vadászgép pilótája utasításra vette üldözőbe az ismeretlen repülő tárgyat, de az hirtelen megállt ezért összeütköztek. Mit gondol valóban így történt? Mi mindenesetre kinyitottuk a bakonyi X-Aktákat, erről bővebben itt olvashat. >>>>

Ön észlelt már hasonlót? Ossza meg velünk a [email protected] címen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában