Világcég jött Nemesvámosra – Félezer állást kínálnak

Húsz ország közötti versenyt nyert meg Nemesvámos a hatmilliárdos beruházással, ezt közölte Szijjártó Péter miniszter a modern raktár logisztikai eszközöket gyártó Knapp Hungary Kft.-nél a minap.

Kovács Erika

Sövényházi Balázs polgármester

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Elhangzott, a cég a bezárt MTD Kft. helyén működik, ahol 456 ember dolgozott, és üresen maradt 90 ezer négyzetméter.

A jövőben ötszáz ember kap munkát, melyhez a kormányzat képzési támogatást is nyújt. Ovádi Péter országgyűlési képviselő az átadáson emlékeztetett: az első perctől kezdve arra törekedett a polgármesterrel együtt, hogy beruházást hozzanak Nemesvámosra, az egy éve bezárt csarnokba.

Sövényházi Balázs nemes­vámosi polgármestert hideg zuhanyként érte a bejelentés tavaly nyáron, amikor felhívta az MTD Hungária Kft. igazgatója, hogy bezárják a társaságot. A cég ráadásul a legjelentősebb iparűzésiadó-­befizető volt a településen. A polgármester a cégvezetőtől megtudta, augusztusig folytatják a termelést, de a dolgozókat folyamatosan elküldik. Azonnal felhívta Takács Szabolcs kormánymegbízottat és Ovádi Péter országgyűlési képviselőt, majd a cégvezetéssel együtt megbeszélték a továbbiakat, hiszen csaknem ötszáz emberről, illetve családjuk sorsáról volt szó. Sövényházi Balázs kiemelte, a társaság jelentős végkielégítést adott a dolgozóknak, és különféle cégek mutatkoztak be náluk, ahol el tudtak helyezkedni az emberek.

Sövényházi Balázs polgármester
Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Sokat dolgoztunk azon, hogyan lehet idehozni másik céget – jegyezte meg a polgármester. Felidézte, Ovádi Péter felvette a kapcsolatot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. Több érdeklődő is jelentkezett, és végül a grazi székhelyű, több évtizede működő Knapp cég lett a befutó, mely 5600 embert foglalkoztat világszerte.

A nemesvámosi polgármester a társaság felkutatásában, a megbeszéléseken, az előkészítésekben, a Pannon Egyetemmel való tárgyalásokban mindvégig részt vett, mert szívügyének tekintette, hogy megoldást találjon félezer ember és családja életére. Sövényházi Balázs büszke arra, hogy a nagy múltú világcég Nemesvámoson telepedett le, és a tervek szerint jövő év elején 60-70 dolgozóval megkezdi a működését, és a létszám év végére 250-re emelkedik.

A polgármester reményei szerint néhány esztendőn belül újra ötszáz dolgozóval működhet az új társaság Nemes­vámoson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!