Bíróság

2022.07.26. 16:00

Az utcán szidta és bántalmazta egy falubelijét a bakonyi férfi

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 47 éves férfival szemben, aki az utcán szidta és bántalmazta egy falubelijét.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2022. február 5-én reggel erősen ittas állapotban találkozott össze ismerősével az egyik Pápa környéki faluban, akit a korábbi sérelmei miatt hangosan szidalmazni kezdett, majd ököllel arcon is ütött. A megtámadott férfi védekezésből visszaütött, amely azonban dulakodáshoz vezetett közöttük, és annak során mindketten a földre kerültek. Két szemtanú választotta szét őket, ám a vádlott ezek után is támadni akart, melytől csak a helybeliek újabb közbelépése tartotta vissza. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, melyek miatt kérte a támadójának felelősségre vonását. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés, és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!