Diák

2017.09.13. 06:30

Gyárlátogatáson a Pannon Egyetem hallgatói

Orientációs napon tanulmányozhatták egy nagyvállalat működését a jégkrémgyárban első éves egyetemisták.

Marton Attila

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar (GTK) hét szakjáról mintegy 150 hallgató és közel húsz hallgatói-oktatói mentor vett részt az először megrendezett programban. A város nevében Porga Gyula polgármester, az egyetem részéről Kovács Zoltán, a gazdaságtudományi kar dékánja köszöntötte a hallgatókat, akiknek Simone Venosta, az Unilever veszprémi Algida Jégkrémgyárának igazgatója tartott rövid bemutatót a nagyvállalatról.

– Az orientációs napot azzal a céllal hívtuk életre, hogy a hallgatók egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt lássák egy nagyvállalat működését – mondta Kővári Edit, a GTK Menedzsment Intézetének oktatója. Hozzátette, az együttműködést más szakok hallgatóinak bevonásával szeretnék kiterjeszteni.

– Igyekeztünk lehetséges karrierutakat felmutatni a hallgatóknak, az orientációs napon ehhez elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek az egyetemisták – mondta Mészáros Szilvia, a vállalat veszprémi HR-menedzsere. Kiemelte, a hallgatók képet kaphattak a jégkrémgyárban is alkalmazott világszínvonalú gyártás (WCM) filozófiájáról. Összesen tíz terület munkatársa – például minőségbiztosítás, pénzügy, személyügy – tartott prezentációt, a diákok pedig kérdéseket tehettek fel, míg a workshopokon nekik összeállított feladatok arra is alkalmat adnak, hogy a későbbiekben szakdolgozatban foglalkozzanak a témákkal – jegyezte meg a HR-menedzser.

Csoknyai István korábbi válogatott kézilabdázó a karrierjéről beszélt az elsőéveseknek, a műszaki menedzserhallgatók az orientációs napon a gyártósorokon is látogatást tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában