határtalanul

2017.09.28. 10:30

Testvértelepüléssé vált Mihályháza és Csallóköznádasd

A határon átnyúló kapcsolatok megújulásra, továbbá egy másik település kultúrájának, hagyományainak megismerésére sarkallhatnak bennünket.

Polgár Bettina

Mészáros Géza és Bóna Zsuzsa a településeik címerét ábrázoló ajándékkal Fotó: Polgár Tibor

Így fogalmazott Mészáros Géza, Mihályháza polgármestere az első alkalommal megrendezett testvértelepülési találkozón, melyet a falu hagyományos szüreti mulatságával együttesen ünnepeltek meg. Az esemény alkalmával a csallóköznádasdi delegáció fogadását követően szüreti felvonulást tartottak.

Mészáros Géza és Bóna Zsuzsa a településeik címerét ábrázoló ajándékkal Fotó: Polgár Tibor

Mészáros Géza köszöntőjében hangsúlyozta, ez a nap kiváló alkalommal szolgálhat, hogy határon túli kapcsolatokat alakítsanak ki, bemutatva szeretett vendégeiknek a helyi gasztronómiát, a népszokásokat, a táncot és a nótákat. Mihályháza vezetője a két település címerét ábrázoló kézműves ajándékkal kedveskedett a csallóköznádasdi vendégeknek, melyet Bóna Zsuzsa, a felvidéki község polgármestere vett át, aki helyi italokkal ajándékozta meg a falut. Bóna Zsuzsa örömét fejezte ki az együttműködés kapcsán, és a csaknem hatszáz lakosú települést bemutatva kiemelte, nagyon fontos számukra, hogy őrizzék a magyarságukat.

A rendezvényen bemutatkoztak a mihályházi és a csallóköznádasdi amatőr művészeti csoportok: a Rezeda Néptánc Egyesület, a Mihályházi Asszonykórus és a Csallóköznádasdi Vegyeskar. A legkisebbekre játszóudvar is várt, emellett hagyományos ételeket, kemencés kenyeret, sós kiflit és gulyást kóstolhattak az érdeklődők.

Mihályháza polgármestere megköszönte mindazok munkáját, akik közreműködtek az esemény megszervezésében, emellett felhívta a figyelmet a Múltidéző porta és jelen értékeink című kiállításukra.

A Mihályháza és Csallóköznádasd közötti testvértelepülési együttműködési megállapodás aláírását követően a sztárfellépőkkel gazdagított zenés-táncos programoké volt a főszerep, színpadra állt többek között Márió és Tóth Tünde, majd utcabál zárta a napot. A jó hangulatú testvértelepülési találkozó másnapján megtárgyalták az eddig szerzett tapasztalatokat, illetve beszéltek az együttműködési lehetőségek kialakításáról és a közös projektek előkészítéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában