Ultra

2017.10.29. 18:22

Az Ultra a rendező és a futók szemszögéből

TAPOLCA Az Ultra című film főszereplője, Szabó Béla és a rendező, Simonyi Balázs várta a közönséget a vetítést követő találkozón a Városi Moziban.

Tóth B. Zsuzsa

Szabó Béla és Simonyi Balázs Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A sportfilm a görögországi Spartathlon futóversenyt, egy valóságos kultikus megmérettetést mutatja be, amely egyszerre kegyetlen és nagyszerű élmény a hosszútávfutók számára. A 246 kilométeres távot másfél napos folyamatos futással teljesítik a versenyzők, nem számít a hőség, az eső, szél, a kíméletlen terep. Többnyire forgalmas országúton, autók, kamionok közelében teljesítik a távot – tudtuk meg Simonyi Balázs filmrendező és hosszútávfutótól, aki 2015-ben készített filmet saját és társai ultramaratoni futásáról. Az idei évre elkészült realista produkció bemutatja azt is, hogy mi készteti a kegyetlen megpróbáltatásra a futókat. Nem nélkülözi az ötletes filmes megoldásokat, tükrözi a hosszútávfutók megpróbáltatásait, ők pedig vallanak saját érzéseikről, vágyaikról. Az Ultra című film bemutatja a magyar és külföldi amatőr sportolókat is.

Szabó Béla és Simonyi Balázs Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A film jó kritikákat kapott minden oldalról, a tapolcai moziban is sokan voltak kíváncsiak az alkotásra és a vendégekre.

A beszélgetés során kiderültek kulisszatitkok, szó volt a személyes motivációról. Simonyi Balázs úgy vélte, hogy a filmet mindenki másként értelmezi, Szabó Béla szerint pedig érdemes többször is megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában