elérhető technika

2017.11.26. 11:05

Rendőrségi kisrobot járt a veszprémi óvodában

Óvodások találkozhattak először a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság új eszközével, a kisrobottal, egy veszprémi intézményben.

Kovács Erika

Nagy sikert aratott a kisrobot az óvodások körében, a rendőri karjelzéseket is bemutatta nekik Fotó: Rendőrség

Nagy sikert aratott a kisrobot az óvodások körében, a rendőri karjelzéseket is bemutatta nekik Fotó: Rendőrség

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai november 24-én, a helyi Csillag Úti Körzeti Óvodában baleset megelőzéssel kapcsolatos előadáson mutatták be a rendőrség új kisrobotját. Veszprém megyében két ilyen eszköz segíti a baleset-megelőzési előadók munkáját, főleg az óvodásokat és kisiskolásokat érintő foglalkozásokon. Ezúttal a robot a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos jó tanácsokról beszélt a kicsiknek, bemutatta a rendőri karjelzéseket, és különféle játékos mozgásokkalkeltette fel a gyermekek érdeklődését.

A bemutató után a rendőrök az alapvető gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokról is beszélgettek az ovisokkal, különös tekintettel a kerékpár kötelező felszerelésére. Az óvodásokat láthatóságot segítő, élénk színű csuklópánttal, és „Zebulont”, a zebrafigurát ábrázoló hűtő mágnessel is megajándékozták a rendőrség képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában