Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola.

2017.11.23. 07:10

Szakmai nap és vándorkiállítás a főiskolán

Ifjúságsegítés értékközvetítéssel témakörben szervezett szakmai napot a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola.

Balla Emőke

Idén a fiatalokkal kapcsolatban tartottak előadásokat Fotó: Balogh Ákos

A program elején Takáts István nyitotta meg a Közi Horváth József Népfőiskola által indított „Az én templomom” című vándorkiállítást. Az érseki kancellár úgy fogalmazott: kell, hogy az életünkben legyen egy megszentelt terület, ahol a szívünket felemelhetjük Istenhez. A templom a párbeszéd színhelye, az ember Istennel folytat párbeszédet. A gyerekek színes, szép ábrázolásai is azt tükrözik. Az ember a Szentlélek temploma, szívünkben is kell egy megszentelt hely.Varga István, a hittudományi főiskola rektora megnyitójában azt mondta: a szakmai napot minden évben más témában rendezik.

Idén a fiatalokkal kapcsolatban tartottak előadásokat Fotó: Balogh Ákos

Tavaly az idősekről, az öregedéssel kapcsolatban tartottak előadásokat, idén pedig a fiatalokról. A fiataloknak nem könnyű programot szervezni, ifjúsági mozgalmat teremteni, olyan értékeket továbbadni nekik, mint a Szentírás, a munka, figyelem, a szó becsülete. Ma a materiális fogyasztói szemlélet diktatúrájával kell megküzdeni, közölte a rektor. A szakmai napon a résztvevők a kamaszkorról, a kamaszok meggyőződéseiről, a családi életre nevelésről, a párkapcsolat értékének közvetítéséről hallgattak előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában