Erősítik a hivatástudatot

2017.11.03. 13:52

Ünnepséggel és trófeaszemlével tisztelegtek a vadászok munkája előtt

Immár hagyománnyá vált a hivatásos vadászok hubertlaki emlékhelyénél tartott ünnepség, valamint a Veszprém megyei vadászkamarai trófeaszemle. Az eseményekkel a hivatásos vadászok munkája előtt tisztelegnek.

Tremmer Tamás

A díjazottak: Takács Károly, Süle Árpád, Károlyi Gábor

A Bakonyerdő Zrt., a Verga Zrt., és a Veszprém Megyei Vadászkamara összefogásának eredménye a hivatásos vadászok hubertlaki emlékhelye, ahol a felállított kopjafánál évente egyszer összegyűlnek a vadászok.

A vaddal való gazdálkodás nagy szakértelmet kíván, ráadásul mindezt a természet törvényeivel összhangban kell végezni, hangsúlyozta Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, amikor köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Úgy fogalmazott, hogy a rendezvénnyel azok előtt tisztelegnek, akik a szakmai munkát nap mint nap maradéktalanul elvégzik. A hivatásos vadászok a vadgazdálkodási tevékenység gerincét adják, jelezte Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, fontos feladat a vadállomány kordában tartása, úgy, hogy az ne menjen a minőség rovására.

Szekrényes Tamás (Bakonyerdő Zrt. vezérigazgató-helyettes) köszönti az egybegyűlteket

A Veszprém megyei Vadászkamara hivatásos vadász alelnöke, Szekrényes Tamás – aki egyben Bakonyerdő Zrt. vezérigazgató-helyettes – arról beszélt, hogy régóta dédelgetett álom volt, hogy létrejöjjön egy ilyen kultikus hely. Kifejtette, a vadászati törvény módosításának köszönhetően a szakma elismertsége növekedett. Dr. Jánoska Ferenc, a Nyugat-magyarországi Egyetem Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet docense a hely szelleméhez illő szakrális élményeiről beszélt.

A díjazottak: Takács Károly, Süle Árpád, Károlyi Gábor

Az esemény adták át a Hubertlaki Kereszt 2017 kitüntetést, amelyet idén Takács Károly (Bakonyerdő Zrt.), Süle Árpád (Somló-tája Vadásztársaság), és Károlyi Gábor (Verga Zrt.) vehettek át.

Az eseményt követően került sor a harmadik Veszprém megyei vadászkamarai trófeaszemlére, ahol a Bakony mind az öt nagyvadjának trófeáival találkozhattak az érdeklődők. Összesen 76 trófea volt látható, köztük ritkaságnak számító rendellenesek is.

Rendellenes trófeákat is láthattak a Veszprém megyei vadászkamarai trófeaszemlén Fotó: Tremmer Tamás

Pap Gyula kamarai elnök gratulált az elmúlt években végzett szakmai munkához. Örömmel nyugtázta, hogy a rendezvény évről évre egyre nagyobb tömeget vonz. A rendezvényen jelen volt a megyei kormánymegbízott is. Takács Szabolcs jelezte, a trófea szemle hiánypótló eseményként indult, amit a kedvező fogadtatás is jelez. A hivatásos vadászoknak jár az elismerés, az esemény még inkább elmélyíti a hivatástudatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában