A biztonság a legfontosabb érték

2017.12.20. 10:00

Ötvenhat új szolgálati járművet kapott megyénk rendőrsége

Ma a világon a biztonság a legfontosabb közösségi érték. Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, köszönhetően a rendőrség szolgálatának, és az összefogásnak, hangoztatta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnál, ahol 56 új szolgálati járművet kapott a megye rendőrsége kedden.

Kovács Erika

- Rendet, biztonságot ígértünk 2010-ben. Ma 7000-rel több rendőr lát el szolgálatot, szigorú törvényeket alkottunk, több pénzt kaptak a rendőrök, szögezte le beszédében az államtitkár. Kontrát Károly hozzátette, jelentősen csökkent a bűncselekmények száma, de annak érdekében, hogy Magyarország biztonsága a jövőben is erős legyen, mindig többet kell tenni. A jövő évi költségvetésben a Belügyminisztérium több mint 62 milliárd forinttal több forráshoz jut, mint 2017-ben, ezzel a rendőrségnek 22 milliárd forinttal jut több támogatás.

Fotó: Balogh Ákos

– Folytatjuk a gépjárműcsere programot, az elmúlt 7,5 évben 6837 új szolgálati gépjárművet adtunk át a rendőrségnek, több mint 56 milliárd forint értékben, hangsúlyozta az államtitkár. Kiemelte, céljuk, hogy valamennyi szolgálati járművet kicseréljék. Kontrát Károly külön méltatta azt a 22 Veszprém megyei rendőrt, akik jelenleg is az országhatárnál látnak el szolgálatot.

Fotó: rendőrség

Tarcsa Csaba dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány aláhúzta: a rendőrség mindent megtett az elmúlt években a lakosság szubjektív biztonságérzetének növeléséért. Alapvető cél, hogy a rendőrség a lehető leggyorsabban odaérjen a helyszínekre, melyben meghatározó a tevékenységirányítási központ, az új típusú vezetés, mindehhez hozzátartozik a gépkocsik cseréje.

Fotó: Balogh Ákos

A főkapitány közölte, a különböző típusú és biztonsági eszközzel felszerelt 120, 180 lóerős járművekkel a gépkocsipark harmada kicserélődik, a hatéves átlagéletkor háromra csökken. Újdonság a járműveken a ledes fényhíd, amellyel például a forgalmi rendről tájékoztatják a közlekedőket.

A főkapitány kérdésünkre elmondta, az 56 jármű ötszázmillió forintba került, valamennyit járőrök használják. Van közöttük csapatszállító kisbusz, terepjáró képességű jármű is, utóbbival főleg a bortermelő vidékeken járőröznek. A kapitányságok között a feladatokhoz mérten osztják el a járműveket.

A meghívott vendégeknek a régi rendőrségi járművekről filmet is bemutattak, a megyei főkapitány pedig több asztalon tette közszemlére a makett rendőrautó-gyűjteményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában