elismerést vehetett át

2018.03.14. 12:00

Katasztrófavédelem: emlékeztek, és jutalmazták kollégáikat Veszprémben

Az állampolgárok jogegyenlőségén alapuló nemzeti állam létrehozása volt egész Európában az 1848/49-es forradalmak és szabadságharcok célja, hangsúlyozta többek között Barta Tamás, a Veszprém Megyei Levéltér levéltárosa ünnepi beszédében a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (VMKI) ünnepélyes állománygyűlésén, szerdán.

Kovács Erika

Barta Tamás levéltáros idézte fel a történelmi időket a megyei katasztrófavédelemnél Fotó: Kovács Erika

Az előadó múltidézőjében szólt továbbá az egyes nemzetek forradalmárainak egymás iránti szolidaritásáról, majd részletezte az államokban lezajlott történelmi eseményeket. Úgy fogalmazott, hogy az akkor lefektetett alapok a manapság is irányadók lehetnek, hiszen a ránk ruházott értékeket felelősséggel tovább kell adnunk az utánunk jövő nemzedéknek is.

Dányi Béla dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató (középen) kollégáival, akik elismerést kaptak a nemzeti ünnep alkalmából Fotó: Kovács Erika

Az ünnepi beszéd után A 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 170. évfordulója alkalmából Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató elismeréseket adott át. A VMKI dolgozói közöl kimagasló szakmai munkáért elismerést vehetett át Hanák Ferenc alezredes, az informatikai osztály vezetője, Simon Ilona ügykezelő, Balassa Nóra, a költségvetési osztály munkatársa, Bognár Gábor főtörzsőrmester, a műszaki osztály munkatársa. Elismerésben részesült továbbá Mohos András alezredes a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője, Kovács Ottó alezredes a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelőre.

Barta Tamás levéltáros idézte fel a történelmi időket a megyei katasztrófavédelemnél Fotó: Kovács Erika

A beavatkozó állomány tagjai közül Piri Gábor és Katona Krisztián főtörzsőrmester, valamint Sümegi László őrmester a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói, Petró Gábor zászlós az ajkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság különleges-szerkezelője, Goda János főtörzsőrmester a pétfürdői hivatásos tűzoltó-parancsnokság különleges-szerkezelője, illetve kitüntették Szabó István őrmestert, a badacsonytomaji hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója munkakörében hosszú időn át végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként főigazgató munkatársi címet adományozott Szűcs Klárának, az Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjének, aki a budapesti központi ünnepségen vette át elismerését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában